Ukázka nového odemykání obrazovky „Knock Code“ na telefonu LG G Pro 2

lg_g_pro2_ico

Minulý týden představil jihokorejský výrobce mobilních telefonů LG svou novinku G Pro 2 (viz aktualita LG představilo G Pro 2 – důstojného konkurenta Galaxy Note). Z hlediska softwarových novinek přichází tento model s vylepšenou funkcí „Knock On“, která umožňovala odemknout a zamknout zařízení poklepáním na obrazovku. LG G Pro 2 přidává k této funkci vyšší stupeň zabezpečení – k odemknutí telefonu již nemusí stačit pouhý dvojí dotek, ale uživatel si může nastavit, že se zařízení odemkne poklepáním na obrazovku v některé z 86 367 různých kombinací. Ke zhasnutí obrazovky a uzamknutí nadále slouží dvojí poklepání. Vylepšený „Knock On“ dostal název „Knock Code“, a na to, jak funguje v praxi, se můžete podívat na následujícím kratičkém videu.

LG Gpro2(G프로2) Knockcode (노크코드) 사용 모습.

LG Gpro2(G프로2) Knockcode (노크코드) 사용 모습.

Ze záznamu je vidět, že telefon bere v potaz polohu jednotlivých klepnutí, takže „možnými kombinacemi“ je očividně míněn „vzor“, který klepáním na obrazovce vyjádříte. Funkce tak může suplovat klasickou odemykací obrazovku s aktivním zabezpečovacím gestem. V případě „Knock Code“ ovšem telefon nevyžaduje přesné obkreslení obrazce, po kterém často na displeji zůstávala viditelná stopa, ale stačí, když správnou kombinaci „vyťukáte“ kdekoli v rámci obrazovky.

Připomeňme, že LG G Pro 2 má 5,9″ displej s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 na 2,26 GHz, 3 GB operační paměti a 16 či 32 GB interního úložiště. K pořizování fotografií je vybaven 13 Mpx fotoaparátem s automatickým zaostřováním, bleskem a optickou stabilizací obrazu. O přísun energie se stará baterie s kapacitou 3 200 mAh, operačním systémem je Android 4.4.2 KitKat.

LG zvalo na představení G Pro 2 sloganem Knock-knock knockin on LG zvalo na představení G Pro 2 sloganem Knock-knock knockin‘ on

Do prodeje se tento model dostane na konci prvního čtvrtletí tohoto roku, nicméně zcela jistě bude prezentován také na veletrhu Mobile World Congress, který začíná v Barceloně již příští týden. My budeme mít na místě své redaktory, kteří se určitě půjdou na LG G Pro 2 podívat, takže pokud vás tento telefon zajímá podrobněji, „zůstaňte naladěni“ a sledujte náš web!

Zdroje: Mobil Telefon, SoyaCincau, Talk Android.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)