Star Wars: Jak se připravit na premiéru jako správný fanoušek?

star wars (2)

Premiéra nového filmu Star Wars: Síla se probouzí je událost, která otřásá světem. Patříte mezi nadšené fanoušky této série a chcete to dát dnes nejvíce najevo? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak se na dnešní premiéru pořádně naladit. Ti, kteří se o Star Wars nezajímají, nám dnes musí odpustit. Pro vás dnešní článek nebude to pravé.

Pojďte se naladit na premiéru Star Wars

Tipy, které vám dnes přinášíme, jsou úplně k ničemu. Nejsou ani užitečné, ani s nimi pravděpodobně nikoho nezasvěceného neoslníte. Ale přesto – kdy jindy obarvit svůj telefon do motivů Star Wars či si užít několik zajímavých aplikací na filmové motivy, když ne v den premiéry? Jde jen a pouze o to bavit se a svést na vlně, která dnes dosahuje vrcholu.

1) Google služby: zvolte správnou stranu

GMail, Kalendář, Chrome či Mapy. To jsou aplikace, které denně používá drtivá většina z nás. Věděli jste, že Google reagoval na Star Wars a umožní vám zvolit si své téma podle toho, ke které straně vaše srdce tíhne? Stačí si na adrese google.com/starwars vybrat, do jakých motivů má Google své služby na vašem účtu přebarvit.

Star Wars 3

2) Vyzkoušejte robota C-3PO ve vaší navigaci

Mnozí z vás dnes vyráží do kin a mnohdy i delší cesty, protože zakoupit lístky nebyl vůbec snadný úkol. Jsme přesvědčeni, že mnoho fanoušků zavítá dnes do kin a míst, kde dříve nikdy nebyli. Jistě se tedy bude hodit navigace – co cestu zpříjemnit tím, že vás bude navigovat hlas robota C-3PO? Návod vám přinesl Karel Kilián ve svém článku Waze umí navigovat hlasem robota C-3PO.

waze_star_wars_ico

3) Proměňte telefon v meč a ponořte se do virtuální reality

Zatímco za úvodní proměny Google služeb můžeme autory Androidu pochválit, za nabádání ke stažení oficiální aplikace Star Wars by si společnost zasloužila virtuální pohlavek. Při pokusu o stažení se totiž dozvíme, že není v naší zemi dostupná. Pomoci si tedy musíme .apk balíčkem a ruční instalací mimo Google Play.

7c370dc50c070b7cb7d9975567ebecaa?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

A co se v aplikaci ukrývá? Trailery, videa, obrázky, ikony či třeba virtuální realita, která vás vezme na planetu Jakku. Hodit se vám budou brýle Google CardBoard, ale není to podmínkou.

Telefon lze využít i ve hře Star Wars: Lightsaber Escape, kterou jsme si ukázali dnes ráno. Postačí přejít na adresu lightsaber.withgoogle.com a vygenerovaný odkaz spustit v telefonu. Oba dva úkony musíte provést v prohlížečích Google Chrome, neboť se opět jedná o hru z dílen Googlu.

Start Wars - Light Escape

4) Převlečte telefon do Jedi kabátku

I mezi našimi redaktory jsou fanoušci série Star Wars. A někteří z nás to dávají i najevo použitím tapet na plochu či třeba melodiemi Star Wars. Jedním z nich je i Daniel Macho, který používá balíček s Jedi tématikou ze serveru Android Central. Další sbírku tapet můžete shlédnout na adrese wall.alphacoders.com.

Star Wars wallpaper android

5) Aplikace ČSFD.cz – hodnoťte, komentujte a sledujte zajímavosti

Česko-Slovenská filmová databáze si Star Wars rozhodně nemohla nechat ujít. Dá se předpokládat, že po odstartování premiér se začne na tomto místě tvořit spousta recenzí, diskuzí i zajímavých materiálů. Je pravděpodobné, že se zde sejde obrovská spousta fanoušků, kteří budou chtít sdělit své dojmy z premiéry. Patříte mezi ně? Pořiďte si aplikaci ČSFD.cz do svého telefonu a zanechte své dojmy ihned po skončení filmu (bude-li to v tu dobu již možné).

Budete dnes u premiéry Star Wars: Síla se probouzí?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)