Špičkový čínský smartphone Oppo N1 dorazil do Evropy – stojí více než 12 000 Kč

oppo-n1-2

Čínská společnost Oppo splnila svůj slib, o kterém jsme vás informovali na začátku minulého týdne – špičkový smartphone Oppo N1 je konečně dostupný v Evropě. V internetovém obchodě je k dispozici bílá varianta s 16 GB vnitřní pamětí za cenu 449 euro (něco málo přes 12 000 Kč). Od dnešního dne jej tedy mohou objednávat také čeští zákazníci.

A co v sobě „enjednička“ ukrývá? Smartphone je poháněn 4jádrovým procesorem Snapdragon 600 s frekvencí 1,7 GHz, který doplňuje 2 GB RAM paměť, 13 MPx fotoaparát a 3 610 mAh baterie. Přístroj je díky displeji obrovský – nabídne úhlopříčku 5,9″ a Full HD rozlišení. Nechybí ani podpora NFC, trochu ovšem zamrzí absence LTE.

Daleko zajímavější jsou inovace, kterými se odlišuje od konkurence. V čele stojí především otočný fotoaparát, který dokáže suplovat přední kamerku a zároveň nahradit zadní kvalitní fotoaparát. Velice zajímavá je také zadní dotyková ploška, pomocí které lze telefon ovládat gesty (například při surfování po webu či prohlížení obrázků). Na stránkách by se měla brzy objevit také možnost volby systému – nynější ColorOS Android 4.2.2 by mělo být možné vyměnit za velmi oblíbený CyanogenMod s oficiální podporou.

Čínský smartphone Oppo N1 přišel s několika inovacemi Čínský smartphone Oppo N1 přišel s několika inovacemi

Specifikace

  • displej: 5,9″, Full HD rozlišení
  • procesor: čtyřjádrový Snapdragon 600 s frekvencí 1,7 GHz
  • paměť: 2 GB RAM, 16/32 GB vnitřní úložiště
  • OS: Android 4.2.2 (ColorOS)
  • baterie: 3610 mAh
  • NFC

zdroj: androidcentral.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)