Sony stále v problémech. Sníží počet modelů telefonů

Sony-logo

Společnost Sony neodmyslitelně patří na trh s chytrými mobilními telefony a nová řada Sony Xperia Z3 (která bude mimochodem tento pátek ve slevě) se řadí mezi to nejlepší, co můžete vůbec na našem trhu zakoupit. Bohužel prodeje a zisky společnosti jsou na tom úplně opačně a Sony se již delší dobu potýká s problémy a mobilní divize je ztrátová. Informovali jsme vás o tom na začátku listopadu. Jak z toho ven? Sony se domnívá, že klíčem k úspěchu by mohlo být snížení počtu nabízených modelů a soustředit se spíše na vyšší zisk než na co největší podíl na trhu. V nové obchodní strategii se také počítá s větším důrazem na modely nejvyšší třídy, které u Sony tradičně zažívají úspěch. Se střední a nižší třídou je to o poznání horší.

Současný vlajkový model Sony Xperia Z3 Současný vlajkový model Sony Xperia Z3

Sony se rovněž plánuje zaměřit více na výrobu CMOS čipů pro další zařízení, neboť tyto čipy mají úspěch a používá je velká část konkurence. Sony plánuje a doufá, že se do tří let podaří zvýšit zisky o 70 %. Co říci závěrem? Doufáme, že se to společnosti podaří, neboť zdravá konkurence je pro koncového zákazníka vždy výhrou.

zdroj: phonearena.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)