Telefon Sony Xperia X Premium: Stejný hardware, ale špičkový displej

Sony Xperia X Premium

Na barcelonském veletrhu představilo Sony novou řadu smartphonů Sony Xperia X čítající tři modely. Začíná se ovšem ukazovat další kousek do rodiny – Sony Xperia X Premium, který nahradí současný model Z5 Premium. Co od něj očekáváme?

Sony Xperia X Premium: Hlavní zbraní bude displej

Při pohledu na očekávané specifikace je vidět, že novinka nepřinese žádné převratné novinky v oblasti výkonu či výbavy. „Střeva“ jsou totiž prakticky totožná s modelem Sony Xperia X Performance, posuďte sami:

  • procesor: Qualcomm Snapdragon 820
  • GPU: Adreno 530 GPU
  • RAM: 3 GB
  • USB-C

Vylepšení se ale dočkal, stejně jako u předchozího modelu Premium, displej. Ten sice nově nebude disponovat 4K rozlišením (které se zjevně u Xperie Z5 Premium neosvědčilo), ale naopak vynikne jinými přednostmi – vysokým jasem, kontrastním poměrem a podporou HDR. Velikost se pak zvýšila na 5,5″, rozlišení zůstává Full HD. Jas dosáhne maximální hodnoty až 1300 nitů. Pro srovnání – Samsung Galaxy S7 nabízí maximálně 855 nitů. Díky HDR pak bude možné zobrazit až 1,07 miliardy barev, potěší i obnovovací frekvence 120 Hz či kontrastní poměr 2000:1. Za výrobou by pak měla stát známá společnost JDI (Japan Display Inc).

Sony Xperia X nabídka

Datum vydání a další detaily zahalené tajemstvím

Zmíněné informace jsou bohužel zatím to jediné, co nám Sony Xperia X Premium prozradila. Zatím tedy nevíme, kdy se podívá na trh a jaké budou další specifikace. O všem vás ale budeme ihned informovat.

Líbí se vám nová řada Sony Xperia X? Ocenili byste vylepšený model Premium?

Zdroj: androidcommunity.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)