Smart Sock: Chcete chytré ponožky?

sensoria_indiegogo-text

Jasně, na trhu už existují všelijaké krokoměry a podobné vylomeniny. Ale projekt nazvaný Sensoria Smart Sock chce tomu všemu dát zcela nový rozměr. Jedná se přesně o to, co hlásá nadpis – chytré ponožky. Sice to nejsou babiččiny poctivé pletené fusekle, jenže tenhle pár high-tech ponožek měří nejenom počet kroků, frekvenci a délku kroku, ale třeba i způsob, jak došlapujete na chodidlo. A na základě toho vás může upozornit na chyby, které děláte, a sníží i možné riziko zranění.

package

Ponožky komunikují s mobilním telefonem pomocí Bluetooth pásku, který si připnete na nohu v úrovni kotníku. Standardně je podporován systém iOS a Android, bohužel ale až ve verzi 4.3 a vyšší. Potíž je v tom, že kvůli energetické (ne)náročnosti je využíván standard Bluetooth Smart. Ten byl do Androidu přidán až v sestavení 4.3. Dle dostupných informací ale zatím není jisté, zda budou podporována některá zařízení od Samsungu, která již podporu pro Bluetooth Smart mají. Snad se Sensoria brzy vyjádří, rozhodně by si tím rozšířili okruh potenciálních kupců.

nexusae0_20130603170716-Blue_-_Angle_Front

Sensoria Smart Sock začal jako projekt na crowdfundingové platformě IndieGoGo, kde mohou uživatelé přispět na financování zajímavých projektů. Pokud máte o chytré ponožky zájem, máte ještě šanci – pokud na projekt přispějete částkou ve výši 119 USD (plus 15 USD za poštovné), dostanete v březnu 2014 balíček obsahující jeden pár ponožek, náramek a samozřejmě i obslužnou aplikaci. Kdo ví, možná bude v té době Android 4.3 už podstatně víc rozšířen. A než se zeptáte – ano, samozřejmě lze ponožky prát :)

 

Introducing Sensoria Fitness Smart Sock Tracker

Introducing Sensoria Fitness Smart Sock Tracker

 

Zdroj: IndieGoGo

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)