TOPlist

Screen Balance: Vylaďte bílou barvu displeje k dokonalosti

android screen balance aplikace

Je ta bílá na obrazovce nějaká žlutá? Moc modrá? Nebo prostě taková nijaká? Častým nedostatkem, který si spousta z nás ani neuvědomí, je nehezké vyvážení bílé v displejích našich telefonů. Mnohdy žádný problém nepostřehneme – to až do doby, kdy zbarvení srovnáme s jiným smartphonem. Rozhodně není na škodu si s odstínem bílé trochu pohrát a pomocí jednoduché aplikace Screen Balance barvu přivést k dokonalosti.

Screen Balance zbaví displej nehezkého odstínu

Bezplatná aplikace Screen Balance je další z řad vývojářů rozrostlé komunity „superuživatelů“ XDA Developers – stejně jako například užitečný měřič spotřeby dat v reálném čase NetTop:

Vyvážení bílé na displeji je silně individuální. V základu však umí Android tlumit jas, nástavba CyanogenMod nabídne i přednastavené podtóny nebo revers barev – úprava bílé ale chybí. Screen Balance vám umožní posouváním ukazatelů upravit vyvážení bílé přesně podle vašich představ.

Více do žluta nebo do modra?

Činí tak díky barevným filtrům, které dají bílé více studený nebo teplý nádech. Stačí jen najít tu správnou kombinaci a nechat aplikaci běžet na pozadí – nemějte však obavy, Screen Balance si pro sebe moc místa neuzme a s baterií rovněž nepohne. Vytvořené filtry lze ukládat a později se k nim vracet.

Kromě vyvážení bílé se aplikace chlubí i snižováním jasu pod daný limit telefonu – to může být vítanou úlevou pro oči zejména pro smartphony s AMOLED displejem. Ve večerních hodinách rovněž oceníte červený filtr, který tlumí nežádoucí modré světlo. Pokud si brousíte zuby na ještě komplexnější funkce, doporučujeme vyzkoušet rovněž bezplatnou aplikaci Lux.

_aK fungování aplikace není potřeba root

Screen Balance myslel i na nešikovné – při nechtěném snížení jasu na absolutní minimum, kdy už na displeji nic neuvidíte, lze po paměti zmáčknout resetovací tlačítko, které jas vrátí zpátky do normálu.

Aplikace pro své plnohodnotné fungování nevyžaduje root a těší se od vývojářů velké péči. Pro ještě více funkcí lze využít pro verze za 90 korun. Reklamy v neplacené verzi nenajdete, aplikaci ovšem nelze spouštět automaticky po spuštění a schovat upozornění na její běh. To až v plné verzi.

Screen Balance
Screen Balance
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)