Samsung požádal o čtyři nové patenty ohledně ohebných displejů

flexibilni displej ico

Není to dávno, co společnost Samsung odhalila první mobilní zařízení na světě, které disponuje flexibilním displejem. Nejedná se o nic jiného než zakřivený Galaxy Round. Samsung však nenechává nic náhodě a proti dravé konkurenci se rozhodl bránit novými patenty, o které požádal u amerického patentového úřadu. O co se přesněji jedná?

Samsung Patent 3

Patenty jednoznačně ukazují, že Samsung bere vývoj flexibilních displejů velmi vážně. Jeden z patentů například ukazuje, že se společnost zabývá ohýbacími gesty, které bude možné využívat jako vstup pro určitou funkci či akci. Další patent se například zabývá tlačítkem, které po zmáčknutí zakřiví zařízení či displej do určitého tvaru. Uživatel by tedy mohl mít pod kontrolou tvar svého telefonu. Podle všeho se jedná o funkce, které by v realitě mohly být velmi užitečné pro koncového uživatele. Představte si situaci, ve které by se telefon mohl pomocí jediného tlačítka složit do menšího kompaktního modelu, který by se jednoduše vešel do každé kapsy. Více informací o těchto patentech se v případě zájmu dozvíte na stránkách Patent Bolt.

Samsung patent 2

Líbilo by se vám například složení či rozložení telefonu pomocí jednoho tlačítka?

Zdroj: SamMobile

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)