TOPlist

Samsung Gear A – víme, jak bude vypadat prostředí nových „kulatých“ hodinek

samsung gear a

O tom, že Samsung chystá nový model chytrých hodinek, který se připojí ke konkurenci s kulatým displejem, není žádný pochyb. Zpočátku se jednalo pouze o spekulace, Samsung ale nyní zpřístupnil ke stažení Gear SDK pro vývojáře aplikací, které existenci nových hodinek s kulatým displejem potvrzuje. A dozvěděli jsme se hned několik nových a zajímavých informací. Samsung Gear A, jak se nejspíše bude nový model jmenovat, disponuje otočným kruhem okolo ciferníku, který lze využít pro přibližování obrázků, rolování stránek  či nastavování parametrů v systému (například hodiny, budík apod.). Zároveň si můžeme prohlédnout velkou část prostředí, kterým budou hodinky Samsung Gear A disponovat. Je vidět, že Samsung opět vsadil na svůj systém (nejspíše OS Tizen) a dává pomyslným košem platformě Android Wear.

Samsung Gear A - prostředí systému (8)

 

Špatně na tom Samsung Gear A rozhodně nebudou ani z pohledu hardwaru, což prozradila následující tabulka. Měli bychom se dočkat modelu s 3G konektivitou (tedy slotem pro SIM), GPS, akcelerometrem, gyroskopem, měřičem tlaku či srdečního tepu. Prozatím nejsou známy žádné další informace, s oficiálním představením se zatím počítá na akci IFA 2015 (4. – 9. září), kde by měl být zároveň představen očekávaný Samsung Galaxy Note 5.

Samsung-Gear-A-Specifications

zdroj: sammobile.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)