Pondělní nálož aplikací #6 – Pravidelné tipy pro Android z obchodu Google Play

google-apps-sphere-of-apps

Svět Androida vám pro start nového týdne připravil další balík zajímavých aplikací, bohužel nic na ovládání počasí se zatím neobjevilo, tak se musíme spokojit s tím, co máme. Šestá nálož aplikací začíná!

Ultimate Call Screen HD

Patříte k těm, kteří si rádi uzpůsobují Android obrazu svému? Launchery, skiny, témata… nyní dojde řada i na obrazovku hovoru. S Ultimate Call Screen HD můžete proměnit vzhled příchozího hovoru a to tak, že namísto malé profilové fotografie se vám zobrazí parádní velký obrázek, který si pro daný kontakt sami zvolíte. To samozřejmě není vše, je tu i filtrování hovorů, černá listina a další vylomeniny, se kterými si můžete pořádně vyhrát!

unnamed (1)

c31a966d2a20c36bf11a805192ad503a?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Profile Flow

V poslední době se vyrojilo několik aplikací pro automatizaci vašeho telefonu či tabletu a Profile Flow je další z nich. O vaši přízeň se bude ucházet nulovou cenou a množstvím užitečných schopností, kterých sice není tolik, jako u dražších konkurentů, na druhou stranu je díky tomu aplikace přehledná i pro nováčky. Máme tu ovládání všech možných parametrů telefonu v závislosti na datu, čase, lokaci či stavu baterie. Tato alternativa pro Tasker toho umí hromadu a jak jsme zmiňovali, je zdarma… tak proč ji nezkusit?

unnamed (1)

329b487a2a5d647e5f2be0fb3bdd2653?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Flayvr

Pohledná alba snadno a rychle – tak by se ve stručnosti dal popsat program Flayvr. Že jsou kompaktní digitální fotoaparáty čím dál tím častěji nahrazovány ještě kompaktnějšími a všudypřítomnými telefony, to je zřejmě nevyvratitelný fakt. Díky Flayvru můžete utřídit nepřehlednou změť fotografií ve vašem zařízení do přehledných alb a dokonce je i dále sdílet. Je ovšem otázkou, zda vám ke štěstí nestačí Instagram, případně rychlý export na Picassu… dejte vědět v komentářích, jak si s fotkami poradíte vy!

unnamed (5)

Gallery
Gallery

Splay Launcher

Debata o tom, zda jsou lepší čtyřpalcové či pětipalcové obrazovky, to je běh na dlouhou trať. Každý to má samozřejmě „hozené“ trošku jinak, ale osobně musím říci, že u nadstandardně velkých obrazovek se nejen já setkávám s problémem, jak systém pohodlně ovládat jednou rukou. Splay Launcher by možná mohl pomoci. Využívá absolutní modifikovatelnosti Androidu a přináší nám zbrusu nový launcher (homescreen, domácí obrazovku – jak je libo) s vějířovitým tvarem. Prý je díky němu ovládání jednou rukou hotová hračka…

unnamed (5)

7c8aab0348ca3b74d6766b94b6af4908?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Trek Episode Guide

Masivní databáze všech epizod a filmů z univerza fenoménu jménem Star Trek, to je Trek Episode Guide. Veškerý obsah přebírá z Memory Alpha, což je snad nejucelenější „wiki“ zaměřená na vše, co vás o Star Treku může zajímat. Samotná Memory Alpha obsahuje neuvěřitelných 35000 článků, tudíž Trek Episode Guide neobsahuje zdaleka vše, ale i tak je neuvěřitelně našlapaná. Jediné, co ji trochu znevýhodňuje je absence hledání. Jedná se skutečně jen o výpis filmů a seriálových epizod. Navíc má šik design odvozený z operačního systému LCARS, který je „trekkies“ dobře znám.

unnamed (6)

vBho3PBT3fjHDKNvbj8GEnIbbmf811si SSKRxqkI961FreYKV7wOTk6Vq3lPq yhfOj=w124
Trek Episode Guide
AppGlu
Verze 1.0.0.150 (17. 5. 2013)
Velikost 12 MB
4.0+

AAAAAElFTkSuQmCC
Zdarma

 

Hubble Space Center

A ve vesmíru ještě zůstaneme. Hubbleův teleskop obíhá Zemi ve výšce 600 km již od roku 1990, kdy ho na oběžnou dráhu vynesl americký raketoplán Discovery. Díky svému umístění mimo zemský povrch dovoluje vědcům pořizovat velmi ostré snímky vesmírných těles a zásadním způsobem se zasloužil o rozvoj astronomie. Díky aplikace Hubble Space Center můžete tento zázrak moderní techniky poznat ještě lépe – prolistujete si pořízené fotografie, přečtete si nejnovější zprávy týkající se tohoto teleskopu a poznáte spoustu nových informací.

unnamed (8)

Hubble Space Center
Hubble Space Center

Field Trip

Field Trip sice není zbrusu novou aplikací, ale dosud bylo jeho působení omezeno na USA a Anglii. Nejnovější update však přidává podporu pro dalších 80 zemí a automatický překlad. O čem že to mluvíme? O bezvadném poradci pro výlety a cesty, který vás jednoduše upozorní na (nejen) zajímavé pamětihodnosti ve vašem okolí. A ano, Česká republika je mezi nově přidanými státy. Pokaždé, když se k nějakému potenciálně zajímavému bodu přiblížíte, aplikace vám dá vědět a vy pak pomocí bodování můžete Field Trip naučit, jaké body zájmu vám má primárně nabízet.

unnamed (11)

Field Trip
Field Trip

Chuck and the Muck

Je zvykem, že seznam aplikací většinou doplníme i o nějakou tu zajímavou hru. Tentokrát bychom rádi vypíchli vtipně pojmenovanou gamesu Chuck and the Muck, ve které se budete starat o slize Chucka. Toho je potřeba krmit, aby rostl a rostl a… rostl. Krásně zpracované 3D prostředí poslouží jako scéna pro sympatickou plošinovku založenou na jednoduché fyzice. Slizák je velmi flexibilní a tak z něj pro dosažení cíle bude vyrábět mosty, necháte ho létat po obrazovce a budete vymýšlet, jak se zbavit ostražitých hlídačů či různých enviromentálních překážek.

0b6f4f49698386c83c61960d79ad0281

Chuck the Muck – Game Trailer

Chuck the Muck - Game Trailer

Chuck the Muck
Chuck the Muck

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)