Opera kupuje Skyfire za 155 milionů dolarů

Opera-logo-JPG

Pojem Opera je na mobilních telefonech skoro významnější než na stolních počítačích. Tento prohlížeč je totiž mezi uživateli poměrně oblíbený a existuje ve dvou verzích – Mini a Mobile. Verze Mobile je plnohodnotný mobilní prohlížeč, zatímco Mini se snaží dbát na co nejmenší spotřebu dat a stránky před stažením do uživatelova zařízení nejprve komprimuje. Nyní se objevila zpráva, že Opera kupuje Skyfire. Proč zrovna Skyfire? Tento prohlížeč, který započal svou cestu na Symbianu, si již od počátku skvěle poradí zejména s multimédii na internetových stránkách. Video umístěné na stránce nejprve zpracuje na serveru a do zařízení začne streamovat verzi, kterou dané zařízení bez obav přehraje. Tohoto faktu chce nákupem využít Opera, která doufá, že bohaté zkušenosti Skyfiru dokáže využít i pro vývoj Opery. Celá sranda bude stát společnost 155 milionů dolarů s 50 miliony dolary zaplacených předem a zbytkem po uzavření smlouvy (odhaduje se měsíc).

nexusae0_unnamed_thumb13

Tento tah je od Opery poměrně logický, protože v poslední době začínala ztrácet na konkurenci a neměla prakticky nic, čím by své uživatele nalákala zpátky. To se nyní může změnit.

zdroj: androidpolice.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)