TOPlist

Noke Padlock a U-Lock: chytrý zámek na vaši skříňku nebo kolo

noke-a-bluetooth-padlock-that-doesn-t-need-a-key-2553

Chytré technologie čím dál víc pronikají do našich každodenních životů a s našimi telefony často propojují i věci, do kterých bychom to jen tak neřekli. Zářným příkladem může být například chytrý zámek ENTR, který jsme pro vás před časem recenzovali. Koho myšlenka na zámek spojený s telefonem nadchla, ale rád by něco podobného viděl raději na svém kole či skříňce, by zase mohly zaujmout chytré zámky Noke Padlock a U-Lock.

K odemknutí zámků stačí telefon s aplikací, která navíc dokáže spravovat hned několik zámků. Aplikace si navíc pamatuje polohu, kde byl zámek v dosahu naposledy, a také zaznamenává historii manipulace se zámkem. Chytré zámky Noke jsou kompatibilní s Android telefony obsahujícími minimálně Bluetooth 4.0 a Android 4.3.

Noke Padlock

Noke padlock 2

První z obou chytrých zámků vypadá na první pohled jako klasický visací, má v sobě však zabudovaný Bluetooth a baterii. Tvůrci slibují kvalitní a především silnou konstrukci, která odolá nejen zlodějům, ale také povětrnostním vlivům. Vyměnitelná baterie nabídne životnost 1 rok a pokud náhodou dojde k jejímu vybití a zámek zůstane v poloze zamčeno, je Noke Padlock vybaven napájecími piny na spodní straně konstrukce pro přiložení nové baterie a následné odemknutí. Pokud se vám pro změnu vybije telefon, zámek můžete odemknout sérií zmáčknutí, kterou si sami nastavíte. Ta funguje podobně jako Morseova abeceda, rozlišují se zde krátké a dlouhé impulzy.

Noke padlock 1

V prodeji je také příslušenství v podobě klíčenky, kterou můžete zámek také odemknout, nebo ocelového lanka pro zamknutí kola, k tomu však primárně slouží druhý zámek Noke.

Noke U-Lock

Noke U-Lock

Zámek s podobnými vlastnostmi jako předešlý Noke Padlock, ovšem určený primárně pro ochranu vašeho kola před odcizením. Na rozdíl od menšího a visacího Padlocku nabídne U-Lock, kromě jiné konstrukce, životnost baterie až 3 roky a je k dispozici v hnědé a černé barvě. Případného zloděje pak může Noke U-Lock vystrašit ještě pomocí zabudovaného alarmu s hlasitostí 120 dB.

Noke U-Lock 2

Ceny a dostupnost

noke ceny

Zámek Noke Padlock již lze zakoupit z oficiálního webu výrobce za 70 $, čili v přepočtu přibližně 1720 Kč. Ocelové lanko s držákem na kolo vyjde na přibližně 980 Kč (40 $) a za klíčenku zákazníci zaplatí přibližně 615 Kč (25 $). Zámek na kolo Noke U-Lock se zatím pouze předprodává za přibližně 2700 Kč (110 $), plánovaný termín odeslání je v tomto případě březen 2016.

Zaujal vás některý z chytrých zámků Noke?

 

Zdroj: noke.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)