LG Optimus L7: Jihokorejský elegán [RECENZE]

LG-Optimus-L7

Jihokorejského výrobce LG snad nemusím příliš představovat. Někdejší světová „trojka“ na trhu s mobilními telefony, v současnosti až pátý největší výrobce na světě, se snaží prosadit na trhu s dizajnovou řadou L, čítající modely L3, L5, dnes recenzovaný L7 a nově i L9. Přestože je LG známo svou softwarovou zaostalostí (což ho očividně stálo místo „trojky“), najdeme zde Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich, na němž jede uživatelská nástavba Optimus UI 3.0. Podívejme se, jak si tento mobil vede a jestli má vůbec šanci na přesyceném androidím trhu prorazit.

LG-Optimus-L7

První dojem

Jelikož mi mobil dorazil samotný bez ničeho, přeskočím radši obsah balení a vrhnu se hned na první dojmy. LG Optimus L7 se mi líbil už z prvních oficiálních renderů. Hranatý design mám velmi rád a obzvláště u LG jsem tak nějak zvyklý, že naprostá většina jejich mobilních telefonů působí na první pohled luxusně. Ostatně jsme mohli vidět u LG již 3 mobilní s přídomkem Prada, což je významná módní společnost. Modelová řada Optimus L ostatně z Prady 3 vychází, i když se zde najdou trochu jiné prvky. Velmi příjemně na mne působil 4,3“ displej krytý sklem.  Velmi mile mě překvapila záda telefonu. Ta jsou zpracována příjemnou texturou a na dotek jsou velmi příjemná.

P1030405

Co mě v případě LG velmi mile překvapilo je, že telefon již po prvním uchopení do ruky absolutně nevrzal. Jako bývalý majitel LG Optimus 2X musím podotknout, že konstrukčně se zde LG vytáhlo. Nikde nic nevrže, telefon je příjemně lehoučký, tenký a ergonomicky přijatelný. Jediné, co bych na designu změnil, jsou snad zaoblené spodní hrany přístroje, které bych viděl radši stejně jako na vrchu přístroje ostré.

 

Konstrukce a vzhled: Krásná štíhlá modelka

Největší část přístroje tvoří bezpochyby displej. Ten dosáhl velikosti 4,3“, což je pro spoustu lidí ta největší úhlopříčka pro pohodlné ovládání jednou rukou. Pod displejem se nachází dvě senzorové klávesy oddělené jednou hardwarovou alá Samsung Galaxy SII. U senzorových kláves jsem si za celé dva týdny testování nemohl zvyknout na prohozené tlačítko zpět a menu. Šipečka zpět se nacházela na levé straně, zatímco menu na pravé. Nad displejem se pak nachází webkamera a proximity senzor společně s reproduktorem určeným pro hovory. Senzor okolního jasu chybí (a vzhledem k použitému displeji to považuju za neodpustitelný prohřešek! Ale o tom až v kapitole o displeji). Displej je chráněn sklem Gorilla glass.

P1030406

Jakmile otočím přístroj, uvidím čočku 5 MPx fotoaparátu, vedle se nachází přisvětlovací LED dioda, která svítí dostatečně pro pořízení fotek v temné místnosti. Spodek krytu pak obsahuje otvor pro hlasitý reproduktor, který hraje dostatečně hlasitě. Pod plastovým krytem, se nachází 1500 mAh baterie, nad ní pak slot pro SIM kartu a microSD kartu. Kryt rovněž obsahuje NFC a je zde upozornění, že se nemá z vnitřní strany poškrábat.

P1030408

Podíváme-li se na mobil zleva, nalezneme zde kolébku hlasitosti. Na horní straně pak nalezneme pouze tlačítko zapnout/vypnout/zamknout/odemknout. Shora můžeme rovněž vidět 3,5mm audio jack pro sluchátka a. Na spodní straně se pak nachází pouze microUSB konektor a mikrofon pro hovory. Na pravé straně nenajdeme nic, na spodku pak pouze zdířku pro microUSB a mikrofon.

P1030411

Podíváme li se na držení telefonu samotného, pocit z něj je poměrně dobrý. Zařízení působí dobrým pevným dojmem, nikde nic nevrže a záda krytu jsou vedena v příjemné mřížkované textuře. Navíc díky velikosti displeje činící 4,3“ dosáhnete palcem do všech jeho koutů.

Hardwarová výbava

  • 1000MHz procesor ARM Cortex-A5, Qualcomm MSM7227A
  • GPU: Adreno 200
  • 1024 MB RAM
  • 4GB úložiště
  • 4,3palcový NOVA displej s rozlišením 800 x 480 pixelů
  • HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
  • NFC
  • Bluetooth: 3.0 (A2DP)
  • GPS, A-GPS
  • Systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s nástavbou Optimus UI 3.0
  • fotoaparát: 5 MPx (2592 x 1944 pixelů), automatické zaostřování, LED blesk
  • přední kamera: 1,3 MPx
  • Baterie:  Li-Ion 1700 mAh
  • Rozměry: 125.5 x 67 x 8.7 mm
  • Hmotnost: 122 g

O chod celého zařízení se stará jednojádrový procesor Cortex-A5 od Qualcommu, model. Ten běží na frekvenci 1 GHz a jen tak tak stačí na mírně náročnější úkony. Tento procesor se nachází i v Huawei Ascend G300, kde ale dosahuje podstatně lepších výsledků. Jedná se prakticky o nejlevnější dostupné ARMv7 řešení, které můžete v mobilech najít. Ke hraní náročných 3D her Vám poslouží Adreno 200, která si poradí s Dead Triggerem na nízké detaily, GTA III (rovněž na low settings) i Shadwogunem. K tomu všemu zařízení disponuje příjemnou kapacitou operační paměti, která činí 1 GB.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Co se interního úložiště týče, uživateli jsou v této cenové kategorii poskytnuty sympatické 4 GB, z nichž je dostupných přibližně 1,1 GB pro vaše data a pro potřeby aplikací a her jsou k dispozici. Ovšem jestli by vám paměť nestačila, můžete si ji rozšířit o microSD karty (jestli se dodává i v balení netuším).

 

A zastavíme li se u konektivity, tak tady nový Optimus L7 vyniká nad svou konkurencí. Nechybí podpora rychlých sítí HSDPA, tudíž váš FUP spotřebujete jako blesk, rovněž zde nalezneme připojení Wi-Fi b/g/n, spojení dvou zařízení uskutečníte pomocí Wi-Fi Direct, spojení s televizemi díky DLNA. Nalezneme zde i NFC, u kterého jsem ovšem nezjistil, jak využít možnost sdílení dat pomocí Beam. Pak zde máme Bluetooth ve verzi 3.0 s podporou A2DP. Ke standardní výbavě patří také A-GPS. Zařízení se tak hodí k použití tohoto přístroje jako GPS navigace, navíc offline fix satelitů mi proběhl poměrně rychle, do 30 sekund jsem měl příjem od 8 satelitů.

 

Displej

Jako displej bylo zde použito prakticky to nejlepší, co LG nabízí, a to zářící NOVA displej. Jedná se vesměs o mírně vylepšený IPS panel, který byl osazen i v LG Optimus Black. Nově dosahuje svítivosti až 800 nit (u Optima Black to bylo „pouze“ 700 nit) a narovinu vám řeknu, že jestli budete mít problém s čitelností na slunci s tímto displejem, můžete zahodit všechny telefony. Tento displej je totiž opravdu úchvatný, včetně podání barev a pozorovacích úhlů, navíc i na maximální podsvícení vypadá černá jako černá, i když takovou černou jako u AMOLED displejů nečekejte. Velkým problémem je ovšem absence senzoru okolního světla. Jelikož většina lidí bude chodit s displejem na max podsvícení za normálního dne a před spaním zapomene jas snížit… no řekněme že jak se na něj někdo ospalý uprostřed noci podívá na hodiny, tak zažije pocit podobný dostání pěstí do obličeje nebo vystřeleného mozku.

P1030401

Displej má na tuto úhlopříčku již poněkud horší rozlišení, konkrétně WVGA 800×480, ovšem nedokážu si představit, že by za použití HD displeje daný procesor stíhal. Ten si totiž neporadí ani s HD 720p videi.

P1030403

Displej jinak dokáže zaznamenat „pouze“ 5 dotyků, což mi ovšem přijde naprosto dostatečné. Více prstů stejně nemá využití pěti prstů zároveň.

 

Rychlost systému a jeho prostředí

Jak již bylo řečeno dříve, na Optimu L7 běží Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Tento krok výrobce musím pochválit, protože LG je z minulosti dobře známo osazováním starých verzí Androida. Obzvláště když vezmeme v potaz četnost aktualizací tohoto výrobce. Co musím systému vytknout je jeho správa paměti. Pakliže nepoužijete task managera, budete ze svižnosti systému poměrně zklamáni. Systém se po otevření několika aplikací stává prakticky nepoužitelným.

2012-09-25 15.35.37

Nástavba Optimus UI

LG zde použilo svou vlastní nástavbu Optimus UI, které můžeme znát i jiných telefonů tohoto výrobce. I když nejsem nějakým fandou nástaveb od výrobců, troufám si tvrdit, že Optimus UI je pro začátečníky s Androidem jednou z nejpříětivějších nástaveb. Nalezneme zde pár předinstalovaných aplikací, jako Facebook, správce a editor dokumentů Polaris Office atd.

Druhou stranou podobných prostředí je však fakt, že tyto nástavby občas dokáží přístroji pěkně zatopit a spotřebují více systémových prostředků, než je zdrávo, především vnitřní paměť, operační paměť RAM a kolikrát dokonce výrobce zruší aktualizaci kvůli tomu, že by to „špatně komunikovalo s prostředím“. Často se tak uživatel může potýkat s pomalejší odezvou přístroje či dokonce nestabilitou a u tohoto mobilu to je na denním pořádku.

U LG Optimus L7 jsem si na nástavbu zvykl poměrně rychle a ocenil jsem zejména upravenou notifikační lištu. Do ní totiž LG přidalo rychle přepínače Wi-Fi, Bluetooth, GPS, zvuku a automatického otáčení a další přepínače můžete dle nutnosti přidávat či ubírat. Vystačil jsem si i se základním launcherem Optimus UI, náročnějším uživatelům bych však pravděpodobně doporučil sáhnout po nějakém jiném z Play Storu, který dovolí více modifikací, jako například můj oblíbený GO Launcher Ex. Celé prostředí mi přišlo poměrně dobře graficky sladěné a nabízí i nadstandardní funkce oproti čistému Androidu. Optimus UI beru v tomto případě částečně jako plus.

 

Domácí obrazovka

K dispozici máme až 7 ploch, mezi kterými logicky přepínáme pohybem prstu do stran a které můžeme libovolně přesouvat, přidávat a odstraňovat. Ve spodní části plochy máme 4 tlačítka (Telefon, Kontakty, Zprávy a Aplikace), které můžete upravovat dle potřeby.

2012-09-25 15.28.36

Položky na plochu přidáme jednoduchým podržením prstu na volném místě displeje. Položky pak mažeme dlouhým podržením a přesunutím do spodní části s nápisem Odstranit. Aplikace dále můžete třídit do složek.

 

Widgety

Přidání Widgetů probíhá standardním způsobem, kdy stačí na ploše podržet prst a přístroj nám nabídne přidat Widgety, zástupce, složky nebo změnu pozadí. Po vybrání jedné z položek, které chceme přidat, se nám ve větší části obrazovky ukáže výběr ploch, kam chceme položku umístit, a ve spodní části můžeme listovat do stran mezi jednotlivými Widgety. Tento koncept je poměrně dobrý, při velkém počtu Widgetů si však celkem zaskrolujeme. Pro widgety si rovněž můžete zajít do menu aplikací.

2012-09-25 15.32.39

Menu

Menu aplikací nabízí vodorovné posouvání mezi nainstalovanými aplikacemi, které jsou uspořádány v poněkud nestandardní mřížce 5×4 a řazeny dle jména. Kdyby měl uživatel nutkání se s nějakou aplikací podělit s přáteli, je pro něj připravena volba sdílet aplikaci.

2012-09-25 15.33.22

Zamykací obrazovka

Zamykací obrazovka je zpracována velmi jednoduše a na volitelné tapetě z ní čitelně vyčteme datum a čas. Dokáže také přehledně zobrazit některé zmeškané notifikace, jako například zprávy či zmeškané hovory, do kterých pak lze ze zamykací obrazovky přímo přistupovat.

2012-09-25 15.29.24

A jak přístroj odemknout? LG zde zařadil způsob odemykaní tak trochu po svém, kdy kamkoliv položíte prst a poté se od tohoto bodu stačí o určitý kus vzdálit tahem prstu do libovolného směru. Velmi rychlé, jednoduché, a hlavně neporušující patent Slide to unlock. Navíc je krásné, že při odemykání vidíte v kroužku již svou plochu a na ni přidané ikony a widgety.

SMS, klávesnice a volání

To, jak se píší zprávy, se již delší dobu nezměnilo a asi ani nezmění. Každý kontakt má svou konverzaci, kde se řadí zprávy časově pod sebe formou konverzace, kterou všichni můžeme znát ještě z dob slávy ICQ. Ve spodní části nalezneme prostor pro psaní zprávy, vpravo pak tlačítko pro odeslání zprávy a ikonku sponky, která slouží pro přidání přílohy (a vytvoření MMS). Rovněž zde nalezneme počítadlo znaků a počítadlo SMS zpráv připravených k odeslání.

2012-09-25 15.31.21

L7 je prodáván s dvěma typy klávesnic. Ta první, Klávesnice LG, jak ji výrobce pojmenoval, mi přišla poměrně kvalitní a nechyběla mi na ni žádná funkce, kterou bych potřeboval. Na klávesnici se mi psalo velmi pohodlně, klávesy jsou dostatečně prostorné a ani při režimu „na stojato“ nemá člověk problém s rychlým psaním textovek.

2012-09-25 15.31.41

Nejdeme li do aplikace pro volání, tak jsou kontakty díky prostředí výrobce příjemně přepracované a uživateli nabízí zajímavá gesta. Aplikace nabízí příjemný vzhled a také synchronizaci kontaktů.

2012-09-25 15.30.20

Číselník byl rovněž mírně upraven. Na záložce Klávesnice nalezneme klasický číselník, pomocí kterého můžeme vytočit kontakt. Číselník podporuje T9 vytáčení, stačí tedy začít psát část čísla, které kontakt obsahuje. Druhou možností je psát čísla, pod kterými se nacházejí písmena v názvu kontaktu (např. Adam = 2326). Když napíšeme číslo, které se v telefonu nenachází, nabídne nám přístroj přidání tohoto čísla do kontaktů. S číslem můžeme pomocí spodních ikon vykonat hovor, videohovor (který je v našich končinách nepoužitelný), nebo zaslat SMS.

Syntetické a herní testy

Jelikož se v mobilu nachází poměrně šnečí procesor, nečekejte, že si zahrajete všechny pecky z Play storu. Vyzkoušel jsem GTA III, Dead Trigger a Shadowgun a vše jelo tak nějak plynule a s občasnými záseky (GTA III a Dead Trigger s nastavením na nejnižší detaily). Co se benchmarků týče, výsledky byly takovéto:

  • Linpack single: 24,236 MFLOPS
  • Linpack multi: nejvyšší bylo 15,971
  • Antutu: 3219
  • Nenamark 2: 19,4 FPS
  • Quadrant Standart: 2025

2012-09-25 16.29.41

 

Organizace a multimédia

Galerie

V mobilu nalezneme klasickou galerii z Ice Cream Sandwich, o které nemá moc smysl psát, neboť ji každý velmi dobře zná (LG si ji jen mírně graficky upravilo). Jakýkoli multimediální obsah, který se v galerii objeví, je možné sdílet přes bezdrátové technologie (vč. Wi-Fi direkt), či na sociální sítě. Co se týče obsahu, tím jsou veškeré obrázky, fotografie či videa uložené v interní paměti telefonu nebo na microSD kartě. O jakémkoli smysluplném třízení (krom složek) si tedy můžete nechat jenom zdát. Kvalitní alternativou je například QuickPic.

2012-09-25 16.47.53

 

Kalendář

Kalendář je v tomto zařízení mírně pozměněn, nalezneme zde všechny potřebné základní funkce a jeho změny jsou spíše jenom kosmetického rázu, aby jeho prostředí ladilo s Optimus UI. V horní části úvodní obrazovky máme na výběr ze čtyř záložek – volby, kde si můžete nastavit typ zobrazení kalendáře (Měsíc, Týden, Den) a Seznam, ve kterém nalezneme časově seřazeny události v kalendáři.

2012-09-25 17.30.05

V nastavení kalendáře můžeme zvolit, které z kalendářů chceme zobrazovat (máme-li více Gmail účtů v telefonu), měnit výchozí zobrazení nebo třeba pozměnit zvukové upozornění na události.

 

E-mail

Protože mobily neslouží již jen pro posílání SMS a volání, je zde přítomna aplikace Gmail pro gmail účet, která je součástí základního balíku Google apps, a aplikace Email. Prvního jmenovaného klienta není třeba blíže představovat. Do aplikace Email si ale můžete přidat všechny e-mailové účty, které se vám zlíbí, a tak můžete mít všechny příchozí zprávy pod kontrolou kdekoli sebou. Prostředí této aplikace je intuitivní, jednoduché a hlavně nenabízí žádné zbytečné funkce. Bohužel, nenabízí ani žádné pokročilejší.

2012-09-25 17.31.51

 

Přehrávač hudby

Vzhledem k Optimus UI dostal tento přístroj přepracovaný přehrávač hudby, který nabídne velmi pěkné zpracování, bohužel zde nenajdeme žádné pokročilejší funkce, jako například ekvalizér. Nalezneme zde ale například tvorbu playlistů, což samozřejmě není žádná výhra. Doporučuji se poohlédnout po nějakém kvalitním přehrávači na Play storu. Navíc, pokud připojíte sluchátka, můžete si pustit FM rádio, které jsem u telefonů již nějakou dobu neviděl.

Co se ovládání minimalizovaného přehrávače týče, skladbu můžete ovládat buďto z notifikační lišty, nebo ze zamknuté obrazovky.

2012-09-25 17.22.56

Zvukový výstup bych zařadil v této cenové kategorii k mírně nadprůměrným, při připojení lepších sluchátek nebyl slyšet ani šum a zvuk byl dostatečně čistý. Žádný audiofil ale nejsem, a tak můžu zvuk posoudit pouze svůj subjektivní dojem občasného posluchače na cestách. Můj pocit z výstupu je tedy velmi dobrý, a pokud budete mobil využívat i na tuto činnost, tak jeho volbou rozhodně neprohloupíte. Zadní hlasitý reproduktor hraje dostatečně hlasitě a jeho kvalita taky není nejhorší.

Přehrávání videa

Vzhledem k osazenému hardwaru LG Optimus L7 nedokáže přehrávat ani HD720p videa. Považuji ale za naprosto zbytečné zkoušet na takovémto displeji pouštět HD nebo dokonce fullHD videa. Vyzkoušel jsem tedy DVD ripy v kontejneru .avi. Video bylo naprosto v pořádku přehráno i v základním přehrávači, který toho sice mnoho neumí (vlastně krom přehrávání nic).

2012-09-25 16.12.21

GPS

Mobilní telefony se již nějakou dobu dají použít i jako GPS navigace. Nejinak je tomu i u LG Optimus L7. Při zapnuté A-GPS jsem chytl signál do 10 sekund, při vypnuté do půl minuty, což jsou určitě velmi slušné výsledky. Navigování je přesné a tak, když budete na silnici pozornými řidiči, se snad nikde nezatouláte a vždy najdete tu správnou cestu (na Android naštěstí nejsou Apple mapy z iOS 6).

2012-09-25 17.00.55

Fotoaparát

Optimus L7 je vybaven dvěma fotoaparáty. Primární je umístěn na zadní části přístroje a disponuje rozlišením 5 MPx (2592 × 1944 pixelů), nabízí automatické ostření a pro přisvětlení scény pomůže poměrně slaboučká LED dioda. V čem mě telefon zklamal, bylo maximální rozlišení nahrávaného videa. 480p video, tedy video s rozlišením 640×480 px uměla i výkonově mnohem slabší jednojádra (a některá uměla i HD720p video). Přední kamerka disponuje slabším rozlišením 1,3 MPx. Optimus L7 ovšem fotí hlavním fotoaparátem celkem tragicky, což ostatně můžete posoudit sami.

2012-09-17 15.59.09

Přední kamera

2012-09-25 16.54.13

Ukázka videa

LG Optimus L7 camera test

LG Optimus L7 camera test

Výdrž baterie

Jelikož Optimus L7 nabízí velký NOVA displej, tak se LG rozhodlo osadit vzhledem k šířce těla poměrně velkou baterii o kapacitě 1700 mAh. NOVA displej není žádným velkým žroutem a daný procesor si taky moc baterie nevezme. Výdrž sice mohla být o něco větší, ale 2 dny dáte s přehledem.

  • Velmi vysoká zátěž: 30 minut hraní, 20 min 3G, 1 hod. WiFi, 15 min. volání a 20 SMS, střídavě střední a maximální jas, jsem musel nabíjet na druhý den k večeru.
  • Vysoká zátěž: 10 minut hraní, 15 min 3G, 1 hod. WiFi, 10 min. hovoru a 10 SMS, střední a max. jas, jsem se dostal na dva a půl dne.
  • Nízká zátěž: 15 minut 3G, 10 min. WiFi, 15 min. hudba, 10 min. hovoru a 5 SMS jsem byl na 3 dnech čistého provozu se středním jasem.

Výdrž telefonu tak řadím k těm mírně nadprůměrným, a jestli hledáte Android, co dlouho vydrží, tak jste ho právě našli. To ale nic nemění na tom, že by to mohlo být ještě o trochu lepší.

 

Slabiny, nedostatky a chyby zařízení

Mobil na mě působil po celou dobu testu jako průměrný mobil s poměrně špatným poměrem cena/výkon. Proto si stručně sepíšeme slabiny a nedostatky tohoto zařízení. Začnu-li konstrukcí, tak mě zklamalo celkové plastové provedení, které sice nepůsobí levným dojmem, ale LG se mohlo na materiálech za tu cenu trochu odvázat. U přístroje mi velmi chyběla notifikační dioda, protože jsem se o zmeškané události dozvěděl až po rozsvícení displeje, což není úplně nejpohodlnější, stejně tak jako mi velmi, především v noci, chyběl senzor osvětlení.

Přejdeme-li k samotnému systému, tak je sice fajn, že LG zde osadilo Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ovšem správa paměti tohoto mobilu je na bodě mrazu. Paměť 4GB neurazí, ale ani nepotěší. Jsem ale rád, že výrobci začínají nasazovat flash paměti i do levnějších zařízení. Naštěstí tu máme microSD slot

 

Hodnocení, závěr

Optimus L7 mohl být velkým hitem, a to nejen u žen, i když má určité nedokonalosti, jakými jsou zasekaný systém nebo absence senzoru okolního světla. Za necelých 7000,- Kč uživatel dostane fantastický NOVA displej, jednojádro (ještě k tomu slaboučké) a 1 GB RAM, navíc s veškerou konektivitou, kterou si jen uživatel dokáže představit. K tomu všemu vydrží poměrně dlouho na baterii, což beru také jako velké plus. Pro začínající uživatele navíc může být obrovskou výhodou přítomnost rozhraní Optimus UI, které jim může ovládání Androidu v mnohém usnadnit.

Co ovšem zamrzí nejvíc je, jak jsme ostatně všichni zvyklí, podpora ze strany LG. To neoznámilo, že by plánovalo aktualizaci na novější verzi systému a se žádným opravným balíkem jsem se také nesetkal.

Celkově ale tento mobilní telefon prakticky mohu doporučit, i přes jeho slabiny. Díky displeji, nebo díky task managerovi dobrému dojmu z používání systému. Za 7 tisíc toho seženete spoustu lepšího, například Xperie od Sony, Samsung Galaxy Ace 2, Samsungu Galaxy S Advance, který nabídne 8GB paměti a obdobný SuperAMOLED displej, navíc všechny výše uvedené mají dvoujádrové procesory NovaThor.

Klady
+ Dobré zpracování
+ Fantastický NOVA
+ Gorilla Glass
+ Povedená nástavba Optimus UI
+ Přítomnost NFC
+ Design telefonu

 

Zápory
– Systém pravděpodobně nikdy nebude aktualizován na Jelly Bean
– Chybí notifikační dioda
– Chybí senzor jasu
– Špatná správa paměti
– Zasekanost systému

Adam Kováč
O Autorovi - Adam Kováč

Student IT, milovník Androida a všeho kolem něj :-) více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)