HTC připravuje levné smartphony s podporou LTE a prodej přes Internet

htc_levne_ico

Tchajwanský výrobce chytrých telefonů HTC brzy představí několik levných zařízení s podporou sítí čtvrté generace. Společnost doufá, že jí nové mobilní telefony pomohou v roce 2015 ke zvýšení nabídky proti letošnímu roku.

O plánech s nejlevnějšími telefony promluvil prezident HTC pro oblast severní Asie a Čínu Jack Tong. Dle jeho slov budou tyto smartphony podporovat práci v sítích LTE a měly by být k dispozici v prvním čtvrtletí roku 2015. První kousky se pravděpodobně objeví na veletrhu CES 2015. Prezident společnosti je přesvědčen, že řada modelů pro rok 2015 umožní výrazně zvýšit objem dodávek, a pomůže ke „dvoucifernému meziročnímu nárůstu.“

Tong neuvedl žádné další podrobnosti o chystaných zařízeních, nicméně připomněl na čínském trhu nedávno představený mobil střední třídy HTC Desire 820 Dual SIM a blížící se zahájení varianty s jednou SIM a 64bitovým procesorem.

Jack Tong také novinářům řekl, že dosažení plánovaného růstu by měl pomoci mimo jiné i internetový prodej, a že HTC bude aktivně podporovat nové levné modely, včetně chytrých telefonů, jež budou prodávány pouze prostřednictvím Internetu. Nové plány pro online prodeje znamenají nutnost spojit se s partnery pro tento model, nicméně tato strategie je stále považována za doplňující přístup. HTC se v mnoha zemích může pochlubit osvědčenou spoluprácí s mobilními operátory, skrze které nabízí především produkty střední a vyšší třídy.

Nové přístroje jsou koncipovány tak, aby reagovaly na měnící se trh a hrozbu ze strany čínských výrobců, kteří získávají svůj podíl na trhu na úkor známějších konkurentů. Internetový prodej se ukázal být efektivní nejen v případě čínské firmy Xiaomi, ale také z vlastní zkušenosti společnosti – předobjednávky pro HTC Desire 820s v Číně čítaly 1 260 000 kusů. To je 25x více než první várky smartphonů, kterých bylo objednáno 50 000.

HTC se aktuálně potýká s nepříliš dobrou situací na trhu – nejnovější zpráva vykázala zisk ve výši jen 6,6 milionů dolarů. Možná, že nové levné smartphony a prodej přes Internet pomohou firmě zlepšit její finanční situaci. Doufejme, že HTC nabídne nejen levné, ale také funkční zařízení, která nebudou omezena jen asijské trhy a dostanou se i k nám.

Zdroje: Hi-Tech, Want China Times, ChezaSite.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)