Google Keep přidává centrální nastavení připomínek a seznamů

google_keep_ico

Když si dnes otevřete webové rozhraní aplikace Google Keep, patrně spatříte v horní části modré okno s užitečnými informacemi. Upozorňuje na novou funkci ve webové aplikaci a programu pro Android – centrální nastavení. Překvapivě je to cosi, co Google Keep až dosud neměl.

Centrální nastavení Google Keep vládne všem

Jak můžete vidět na obrázku níže, i na českém systému se nám ve čtvrtek ráno hláška zobrazila v angličtině. Jedná se v ní o nastavení připomenutí a seznamů: „Všechna vaše nastavení jsou nyní pro desktop i v mobilní aplikaci k dispozici na jednom centrálním místě v navigační nabídce. Můžete zde nastavit chování seznamů, poznámek a výchozí časy připomínek pro dopoledne, odpoledne a večer.“

Informace o nové funkci v Google Keep Informace o nové funkci v Google Keep

Dříve bylo možné měnit nastavení seznamu a připomenutí jen pro jednotlivé poznámky pomocí kontextové nabídky Nastavení seznamu. Nová společná nastavení jsou k dispozici v postranní nabídce pod položkou Nastavení. Zde je možné určit, zda se mají nové položky v seznamech zařazovat na konec a jaké časy mají být pro účely připomínek považovány za ráno, odpoledne a večer. Toto nastavení bude mít vliv na všechny seznamy v mobilní i webové verzi.

Centrální nastavení ve webové verzi Centrální nastavení ve webové verzi

Centrální nastavení zatím najdete jen ve webovém rozhraní, nicméně po aktualizaci se objeví i v aplikaci.

Jak získat Google Keep s centrálním nastavením?

Update s touto funkcí byl v rámci „aktualizační středy“ vypuštěn včera večer (informační hláška v aplikaci je překvapivě v češtině) a v tuto chvíli je postupně šířen na jednotlivá zařízení s Androidem. Můžete ale na něj čekat až několik dnů.

Pokud se vám čekat nechce, stáhněte si instalační balíček Google Keep 3.3 přes následující odkazy.

Instalační soubor je podepsán Googlem a v případě, že aplikaci máte nainstalovanou, provede její aktualizaci. Kryptografický podpis zaručuje, že soubor je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním v žádném případě manipulováno.

Google Keep - Notes and Lists
Google Keep - Notes and Lists

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)