TOPlist

Facebook zrychluje, optimalizoval načítání obsahu pro pomalá připojení

facebook edge 2G zrychleni

Facebook před nedávnem implementoval na svou sociální síť funkci s úkolem sledovat rychlost připojení všech uživatelů, kteří se přihlašovali na svůj účet. Na základě získaných údajů už Facebook učinil některé optimalizace, které by měly mít významný podíl na rychlosti načítání příspěvků a celkového obsahu.

Facebook a pomalé připojení už nebude problém

Důvodem tohoto sledování byla i současná expanze modré sociální sítě do méně vyvinutých končin, kde převážná většina populace, která nějaký přístup k internetu má, surfuje na pomalém 2G. Dobrá zpráva je to i pro nás, Facebook spotřebuje méně dat a přístup k obsahu bude rychlejší. Kromě toho, ačkoli je na spoustě míst možné prohlížet web na LTE, velká část českých končin je stále vděčná za pomalé EDGE.

facebook internet 2G edgeJak to funguje?

Optimalizace si klade za cíl načítat pouze chtěný a hledaný obsah. Obykle aplikace načítá spoustu dat na pozadí, které si ve výsledku ani neprohlédnete. Proto na detekovaném nižším připojení bude Facebook načítat pouze to, na co se právě díváte.

Kromě toho společnost zkoumá, jaký formát obrázků je pro pomalé připojení nejlepší a nedávno migroval k progresivnímu formátu JPEG, který dovoluje zobrazení fotky nebo obázku v nižší kvalitě, přesto že se obsah stále načítá. Pokud si budete Facebook prohlížet na EDGE, aplikace bude čerpat z již dříve načtených dat a obsahu, který již byl dříve načten, použije jeho základní prvky a aktualizuje v něm pouze nové informace.

Zdroj: AndroidCentral

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)