TOPlist

Flash Player na Android neumírá, Dolphin Browser vylepšuje podporu

dolphin_ico

Společně s aktualizací operačního systému Android na verzi 5.1.x přicházejí postupně také aktualizace programů. Výjimkou v tomto směru není ani oblíbený webový prohlížeč Dolphin Browser, který nabízí inteligentnější stahování, vylepšení pro Android 5.1, rychlejší zadávání URL, rozšířenou funkci Dolphin Connect, omezení stahování pouze na Wi-Fi připojení a režim her ve Flashi.

Dolphin ve verzi 11.4.9 skutečně funguje lépe s operačním systémem Android 5.1 Lollipop, což se projevuje především ve stabilitě a plynulosti. Opraveny byly problémy s prázdnými obrazovkami a potíže se zpracováním Flashe. Stejně jako u jiných aktualizací by mělo být surfování a prohlížení webových stránek s poslední verzí rychlejší.

Užitečnou novinkou je stahování pouze při připojení přes Wi-Fi. V praxi to znamená, že pokud ztratíte Wi-Fi připojení, nebude program používat mobilní data k dokončení stahování. Kromě úspory datového limitu tím dojde i k úspoře baterie. Změna byla provedena proto, že ve srovnání se 4G a 3G sítěmi je Wi-Fi konektivita méně energeticky náročná. Chcete-li povolit inteligentnější stahování, stačí jít do Nastavení kde v sekci Data-Downloads aktivujete volbu Download files on Wi-Fi only.

Režim hraní her ve Flashi umožňuje hraní her ve webovém prohlížeči. S chytřejší klávesnicí pak můžete rychleji zadávat adresy. Na rozdíl od minulých verzí aplikace pro Android nyní zobrazuje „www.“ a „.com“ jako klávesy, takže není třeba je psát po jednotlivých písmenech.

Mezi další důležitá vylepšení patří přidání ikony počasí jedním klepnutím do adresního řádku, podpora přihlášení k účtu Google, pamatování si přihlašovacích údajů, jednodušší mazání historie a uzavírání karet dvojitým poklepáním.

Pokud již aplikaci máte nainstalovanou, můžete očekávat její aktualizaci v rámci následujících hodin. V opačném případě ji můžete stáhnout v poslední verzi z Obchodu Play. Dolphin Browser má na svém kontě více než padesát milionů stažení a velmi pěknou průměrnou známku 4,6.

Dolphin Browser

Dolphin Browser


Dolphin Browser: Fast, Private
Dolphin Browser: Fast, Private

Zdroj: Android Community.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)