TOPlist

Skryté bonusy prohlížeče Chrome – věděli jste o nich?

chrome hlavni

Srandiček, z Angličtiny přezdívaných Easter Egg, je v prostředí operačního systému Android velká spousta. Především pak v jednotlivých Android aplikacích jsou naprogramované různé legrácky, které dokážou jednak rozesmát, ale také, v případě potřeby, zkrátit čas. Jedná se o vtipné mini-hry, jejichž přítomnost dokazuje, že i vývojáři jsou běžní lidé se smyslem pro humor. V tomto krátkém článku si ukážeme několik Easter Eggů prohlížeče Chrome pro Android.

Dinosauří běh přes překážky

Dinosauří běh představuje jednoduchou mini-hru zabudovanou do prohlížeče Chrome. Jistě se vám už několikrát stalo, že jste si přes Chrome nechali načítat stránku a přitom jste neměli spuštěnou Wi-Fi či aktivovaný mobilní internet. Na obrazovce se pak objeví malinký dinosaurus a oznámení o tom, že nejste připojeni k síti. Co v takové chvíli dělat? Nabízí se 2 možnosti – buďto si internet aktivujete a najedete na stránku www.SvetAndroida.cz :), nebo jej necháte vypnutý a zapaříte si zábavnou hru. Tu můžete spustit tak, že na malého dinosaura klepnete prstem. V této jednoduché mini-hře bude cílem doběhnout co nejdále. S dinosaurem musíte přeskakovat kaktusy, a to klepáním prstu na displej. V horní části obrazovky se vám u každého běhu započítává skóre v reálném čase a také se zde zobrazuje váš nejlepší dosažený výsledek.

Obrácení karty stránek

Další z Easter Eggů lze vyvolat stisknutím ikony pro přidávání nových stránek do vašich záložek. Po stisknutí tlačítka se zobrazí aktuálně spuštěné stránky v podobě za sebou jdoucích karet. Ty lze posouvat do stran, čímž je snadno odeberete z historie. Na tom by nebylo nic nevšedního, jenže ta pravá legrace teprve přichází (ve skutečnosti se jedná o totální hloupost, kterou nikdy nevyužijete, ale i přesto). Po vyvolání nabídky spuštěných stránek táhněte prstem po vrchní stránce několikrát směrem vzhůru. Při každém pátém tažení prstu se karta obrátí o 360 stupňů. Jednotlivé karty (stránky) si tedy můžete prohlédnout i z opačné strany, na níž si můžete povšimnout loga Chrome.

Smajlík

Poslední z Chrome vychytávek, kterou se nám podařilo vypátrat, je smajlík „:D“. Pokud v prohlížeči otevřete 100 a více oken, automaticky tím zmizí číslo označující počet stránek a na místo něj se ikonka promění ve smajlíka.

Google Chrome - easter egg 3

Video Easter Eggů v prohlížeči Chrome

Skryté bonusy prohlížeče Chrome

Skryté bonusy prohlížeče Chrome

A co vy, věděli jste o některé z těchto legrácek, případně znáte nějakou jinou, a to i třeba z úplně jiné Android aplikace?

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (29)