Aplikace uLékaře.cz – Zeptejte se na váš problém lékařů skrze telefon

1

Medicínská poradna ulekare.cz je největší online odborná poradna v ČR. Lékaři ze všech krajů republiky se snaží zodpovídat dotazy pacientů a poskytnout jim pomoc či nějaké rady.

ulékaře.cz

Webový portál ulekare.cz se nyní rozhodl, že zavítá i na Android a se svou aplikací uLékaře.cz se snaží pacientům přiblížit i skrze telefony. A jaký je princip? Pokud vás trápí jakýkoliv zdravotní problém a nevíte jak jej vyřešit, můžete v prvním případě použít tuto aplikaci a zeptat se doktorů, zda a jak váš problém řešit. Lékaři, kteří se do tohoto projektu zapojili, odpovídají měsíčně na 1500 dotazů, ale dlouhého čekání na odpověď se bát nemusíte. Odpovědi jsou rychlé a s trochou nadsázky mnohdy i rychlejší, než kdejaké vyčkávání v čekárně, ale bohužel to má háček.

Registrace

K tomu, abyste mohli pokládat své dotazy lékařům, se musíte registrovat. Registrace zahrnuje váš email, jméno, příjmení a pohlaví. Ačkoliv jméno a příjmení je k registraci nutné, u zadávání dotazů jej používat nemusíte a můžete tak zůstat v anonymitě. Po dokončení registrace musíte ještě v emailové schránce potvrdit její platnost, kde se dozvíte i vaše heslo. Dotazy od ostatních pacientů lze číst i bez registrace.  Ochuzeni nebudete ani o filtr v dotazech, který vám umožní nalézt podle kategorií nebo konkrétního vyhledávání problému podobný dotaz, který je již zodpovězen.  Na výběr máte desítky kategorií, jako jsou například fyzioterapie, dieta, chirurgie, alergie a mnoho dalších.

2014-03-22 19.06.25

Dotazy

Na začátku každého dotazu je nutno vyplnit informace o vás. To znamená vaši přezdívku, kategorii problému, věk pacienta, jeho pohlaví a kraj, ve kterém žije. Poté již můžete přistoupit k samotnému popisu problému. Popis musí být delší než 80 znaků a pokud neumíte nebo nelze problém zcela jasně popsat, můžete k dotazu přiložit dvě fotografie, které problém nastíní. Nutností je také vyplnit předmět problému. Pokud vše vypíšete, dole se vám zobrazí lékař, který na váš dotaz odpoví. Kromě fotografie je zde vypsána jeho specializace a pracoviště.

2014-03-22 19.05.05

Termín

Ačkoliv je aplikace zdarma, pokládání dotazů zdarma tak úplně bohužel nebude. Pokud totiž vyplníte popisované body, dostanete se na další záložku, která určuje, za jak dlouho bude váš dotaz zodpovězen. Pokud je váš dotaz urgentní a chcete mít odpověď do jednoho pracovního dne, stojí položení dotazu 89 Kč. Do dvou pracovních dnů cena klesne na 45 Kč a za odpověď do 7 pracovních dnů zaplatíte 19,50 Kč.  Na závěr zde máme souhrn, platbu a odeslání dotazu. Platby probíhají skrze Google Play.

2014-03-22 18.17.26

Závěr – uLékaře.cz

Aplikace je velmi jednoduchá a pro mnohé i velmi důležitá. Na jednu stranu nám vadí poplatky za rychlost vyřízení dotazu, jenže i doktoři, kteří vám odpovídají, věnují odpovědím nějaký čas, a proč by to tedy měli dělat zdarma. Pokud však není váš problém nikterak ojedinělý, jsem si jistý, že se již nachází mezi dotazy s odpověďmi a nebude ho problém nalézt za pomocí filtru. Databáze aplikace uLékaře.cz čítá téměř 70 000 zodpovězených dotazů.

uLékaře.cz
uLékaře.cz

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)