Aplikace CSFD.cz – filmový svět na dlani

aplikace CSFD

Server CSFD.cz, který v sobě ukrývá Česko-Slovenskou filmovou databázi, zná obrovská spousta uživatelů, kteří zde hledají veškeré informace o filmovém průmyslu z celého světa. Tento server nabízí i povedenou aplikaci pro Android, kterou si v dnešním článku představíme.

Aplikace CSFD.cz – filmový svět na dlani

Přehled téměř všech filmů a seriálů naleznete na serveru CSFD.cz, který vám nabídne veškeré informace, které byste mohli potřebovat – popis filmu, herce, scénář, hodnocení, obrázky, videa, trailery, podobné filmy, ale rovněž také užitečné žebříčky, tipy, programy do kin atp. K tomuto serveru máte samozřejmě přístup i z mobilního telefonu pomocí prohlížeče, konzumace už ovšem není tak pohodlná a rychlá jako na velkém monitoru počítače. Máme pro vás řešení – aplikaci CSFD.cz pro Android. Ta sice podle slov autorů nenabídne veškeré informace a funkce, které se nachází na samotném serveru, přesto jsme přesvědčeni, že většině uživatelů bude bohatě stačit.

Svěží a moderní prostředí

Hned z kraje nás aplikace CSFD.cz potěšila svým vzhledem, který kráčí ve stopách moderních aplikací s vysouvací nabídkou z levé části. Testovaná aplikace hraje červenou barvou, která je pro tento server typická. Orientace v aplikaci je velmi snadná a neměli jsme vůbec problém najít to, co jsme potřebovali. Na většině obrazovek se lze ještě v dalších částech pohybovat tahem prstu do stran.

Vyhledávání a informace o filmech

Hledáte-li informace a hodnocení o určitém filmu či seriálu, přímo se vybízí použit hledání, které je dostupné v každé části aplikace pomocí ikony lupy v pravém horním rohu. O nalezeném filmu vám aplikace prozradí vše potřebné – popis, zajímavosti, hodnocení, galerii, videa, ale i komentáře uživatelů CSFD.cz.

Žebříčky

Skvělou možností, jak vyhledat zajímavé seriály a filmy, jsou žebříčky. Aplikace CSFD.cz vám zobrazí seznam nejlepších seriálů či filmů. Oproti plnohodnotnému webu jsme postrádali možnost vlastního filtrování a zadání kritérií.

Program kin a televizní program

Bonusem aplikace CSFD.cz je zobrazení informací o filmech, které se právě promítají v kině, a televizní program. Ačkoliv nejsou možnosti prohledávání kin či televizního programu propracované jako u specializovaných aplikací, jistě přítomnost této funkce mnoho uživatelů ocení.

Další funkce

V případě, že se přihlásíte pod svým účtem k serveru CSFD.cz, aplikace vám nabídne další možnosti. V přední řadě si můžete označit filmy, které chce brzy vidět, či zobrazit seznam oblíbeným filmů a uživatelů. Tyto dva seznamy jsme nalezli v sekci Můj účet, bohužel se nám nepodařilo označit oblíbený film a oblíbené herce v samotné aplikaci a museli jsme to vždy učinit na webových stránkách.

Závěr

Aplikace CSFD.cz představuje velmi pohodlný a rychlý způsob, jak konzumovat obsah ze serveru Česko-Slovenské filmové databáze. Prostředí je moderní, svěží a rychlé. Jak autoři sami předesílají, ne všechny funkce jsou v aplikaci obsazené a někdy vám zkrátka nezbude jiná možnost, než navštívit server CSFD.cz přes internetový prohlížeč. Scházela nám především možnost specifikovat kritéria v žebříčkách. Aplikace je k dispozici zdarma, což si vybralo svou daň v podobě reklamního proužku v horní části obrazovky. Aplikaci ale můžeme filmovým fanouškům rozhodně doporučit.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (30)