Android bude veselejší. Nové smajlíky přinese aktualizace systému

smajliky_ico

Hiroshi Lockheimer – nově jmenovaný senior viceprezident společnosti Google, zodpovědný za Android, Chrome a Chromecast – oznámil na sociální síti Twitter, že jeho tým pracuje na nové sadě smajlíků/emotikon pro tento operační systém. Neuvedl však žádné podrobnosti o tom, jak by měly nové obrázky, vyjadřující emoce, vypadat. Stejně tak nezmínil žádný konkrétní termín, kdy by se smajlíků měli dočkat uživatelé. Může se tak jednat o dobu několika týdnů až měsíců.

Lockheimer na svém Twitteru napsal: „So I have a feeling y’all want new emojis? a) Thanks for the feedback, b) We’re on it, and c) Sorry!“ tedy „Mám pocit, že všichni chcete nové smajlíky. a) Děkujeme za zpětnou vazbu, b) Pracujeme na tom, c) Promiňte.“

Hiroshi Lockheimer slibuje nové smajlíky Hiroshi Lockheimer slibuje nové smajlíky

Prohlášení v této podobě je sice poněkud netradičně pojaté, nicméně jistě se nejedná o náhodu. Počátkem minulého týdne byla totiž uvolněna aktualizace na iOS 9.1 pro iPhone, iPad a iPod s řadou nových ikonek, které můžete vidět v následujícím videu.

Every New Emoji in iOS 9.1

Every New Emoji in iOS 9.1

Příznivci systému s nakousnutým jablkem ve znaku se dočkali 184 nových malých grafických symbolů od tacos, až po neslušná gesta rukou. Pokud se vám tedy během textové konverzace s přáteli s iOS objevily nějaké chybně zobrazované znaky, teď už víte proč – Android je prostě nepodporuje.

Umíte si představit chat bez smajlíků? Umíte si představit chat bez smajlíků?

Kdy dostaneme nové smajlíky?

Vzhledem k tomu, že emoji/smajlíci jsou součástí algoritmu pro zpracování fontů pro Android, není možné je aktualizovat prostřednictvím Obchodu Play. Pokud tedy Google hodlá přidat podporu dalších obrázků, musí tak učinit uvolněním aktualizace operačního systému. Mnoho zařízení se tak novinky vlastně nikdy nedočká, navíc to také znamená, že pokaždé, když Google bude chtít přidat nové emotikony do operačního systému, musí vydat aktualizaci softwaru.

Zdroje: Android Authority, Android Police, Droid Life, Android Beat.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)