TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #67– rychlé sdílení, předčítání notifikací a další

aplikace 67

Jaké aplikace pro Android si dnes představíme? Jako první to bude Air-Share pro snadné sdílení souborů v rámci vaší domácí sítě. Následovat bude aplikace Notifyier, která slouží k předčítání notifikací. Třetím tipem na aplikaci je Snář a na závěr jsme pro vás vybrali nástroj pro snadnou změnu ovládacích prvků při použití kernelu Franco – VomerTweaks.

Air-Share

Jak nejlépe sdílet soubory v rámci vaší domácí sítě? Rozhodně byste měli vyzkoušet aplikaci Air-Share. Všechna vaše zařízení, mezi kterými plánujete v budoucnu uskutečňovat datový tok, musí jednak obsahovat aplikaci Air-Share a také být spárovaná. Poté stačí vybrat soubor pro přenos, zvolit možnost Sdílet a vybrat Air-Share, čímž se vám zobrazí všechna spárovaná zařízení. Přes aplikaci Air-Share lze také posílat soubory z PC do vašeho Android zařízení. V nastavení aplikace pro Android si vygenerujete unikátní URL, jenž zkopírujete do prohlížeče na PC. Navštívením vašeho odkazu se spustí rozhraní pro posílání souborů do vašeho telefonu/tabletu. Aplikace funguje jednoduše a spolehlivě.

Air-Share
Air-Share

Notifyier

Notifyier dokáže předčítat příchozí notifikace, což se může hodit v případě, že nemáte volné ruce, a přesto byste rádi věděli, kdo vám píše zprávu, email nebo komentuje status na sociální síti. Aplikace v základu nenabízí engine pro překládání českého textu do zvukové podoby. Notifyier je ovšem kompatibilní s dalšími enginy pro převod textu, proto stačí zamířit do obchodu Google Play a vyhledat frázi „tts engine“. Při letmém procházení Google Play jsme například narazili na Acapela TTS Voices, kde lze češtinu zakoupit. V nastavení aplikace Notifyier si můžete zvolit aplikace, u kterých chcete aktivovat hlasové předčítání (u jejich notifikací). Mezi další vychytávky patří aktivace režimu, ve kterém lze notifikace „umlčet“ mávnutím ruky před proximity senzorem.

notifyier
notifyier

Snář

Zdají se vám často sny? Snažíte se zkoumat jejich význam? Pak pro vás bude aplikace Snář jako stvořená. Do této aplikace stačí zadat klíčové slovo charakterizující váš sen, čímž se dostanete do obrovské databáze souvisejících slovních spojení a jejich významů. Klíčové slovo je vždy rozpitváno do nejrůznějších variací. Proto je velmi pravděpodobné, že naleznete to, co zrovna hledáte. Aplikace rovněž obsahuje aktuální horoskopy. Po spuštění Snáře si lze v kolonce výběr procházet veškerá slova a jejich významy.

d1a0c864e27b58e5511ee099003dad08?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

VomerTweaks

Patříte mezi hračičky s neustálým nutkáním měnit ROM, kernely a instalovat nejrůznější Android vychytávky? Potom pravděpodobně oceníte aplikaci VomerTweaks. Tato aplikace obsahuje sadu vlastních nastavení pro zařízení se systémem franco.Kernel. S VomerTweaks lze upravovat energetickou náročnost procesoru a tím tak zvyšovat/snižovat výdrž vaší baterie. Aplikace rovněž nabízí nastavení pro odemykání/zamykání vašeho zařízení prostřednictvím různých gest. Abyste tento multifunkční nástroj mohli používat, musíte mít rootnuté zařízení. Podle popisku z Google Play funguje tato aplikace pouze na telefonech Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013) a OnePlus One.

VomerTweaks
VomerTweaks

Nejnovější aplikace pro android ve starších dílech

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)