Nejnovější Android aplikace z Google Play #62 – super galerie s cloudem, snadná poznámka a další

62 uvodni

Dnešní díl seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play jako první přináší populární Android galerii QuickPic v nové verzi 4.0. Následovat bude aplikace pro snadné a rychlé zaslání poznámky na váš email – mynderMail Free. Třetím tipem na aplikaci je Image Searcher, se kterým můžete jednoduše vyhledávat a vkládat přílohy do Gmailu. Posledním tipem tohoto dílu je aplikace Join pro synchronizované přehrávání hudby a prezentaci fotogalerií na více zařízeních.

QuickPic

Vývojáři populární Android galerie QuickPic vydali betu nové verze – Quickpic 4.0. Ta přináší spoustu nových prvků pro přizpůsobení, automatickou zálohu přes cloud a mnoho dalšího. Kromě původní bílé a černé si nyní uživatelé mohou vybrat témata s širokou škálou barev. Nabízí se například šedá, bílá, žlutá, zelená, modrá (+ dalších zhruba 10 barev). Další, již zmiňovanou novinkou, je možnost využití cloudových úložišť. Vaše složky s fotografiemi si tak můžete uložit na váš Dropbox, Google Disk, OneDrive apod. Zálohu přes cloud si můžete nastavit tak, aby se prováděla automaticky. Pokud si budete chtít nový QuickPic vyzkoušet, buďto se musíte připojit do bety, nebo si jednoduše stáhnete APK soubor, který pro vás přichystali chlapci z Androidpolice (zdroj naleznete zde).

quickpic 4.0 android aplikace

mynderMail Free

Je naprosto jednoduchá aplikace, která slouží k odeslání poznámky na váš Gmail. Pokud si ovšem touto cestou vytváříte poznámky, proč nevyužít Gmail rovnou? Autor této aplikace vytvořil její prezentační video, kde demonstruje, jak rychlé je odeslání poznámky s aplikací mynderMail v porovnání s klasickým Gmailem. Pokud jste ve vašem telefonu přihlášeni pod vaším Google účtem, nemusíte v aplikaci nic nastavovat. Stačí ji pouze zapnout a začít psát. První řádek textu se zobrazí jako předmět, zbytek pak jako klasický text. Autor aplikace rozhodně není zastánce to-do manažerů a dalších podobných aplikací :).

mynderMail
mynderMail

Image Searcher

Zřejmě nám nebudete věřit, protože to říkáme téměř pokaždé, ale tato aplikace se vám bude určitě někdy hodit. Jestli si ji tedy nenainstalujete a poté někomu budete chtít v Gmailu poslat v příloze obrázek, zabere vám to o mnoho více času, než byste si přáli. Po instalaci Image Searcher jsme aplikaci v telefonu nemohli vyhledat. Na ploše se nám totiž neobjevil žádný zástupce, a proto jsme nabyli dojmu, že se musela při instalaci vyskytnout chyba. Jediná chyba ovšem spočívala v tom, že jsme si pořádně nepřečetli popisek aplikace. Image Searcher totiž slouží pouze k vyhledávání a následnému připojení obrázků do přílohy v Gmailu. Celý tento proces funguje opravdu jednoduše a hlavně rychle. Začnete psát email, stisknete symbol přílohy, dále „Přiložit soubor“ a následně vyberete možnost Image Searcher. V aplikaci pak zadáte klíčové slovo obrázku, vyhledáte, vybere ten správný a potvrdíte, čímž se obrázek automaticky vloží do přílohy.

efa19a3b6aaad4f6f877e44f14d791cb?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Join

Prostřednictvím aplikace Join můžete spojit několik zařízení a synchronizovaně si na nich přehrávat hudbu, nebo prohlížet fotky vaší galerie. Aby vám aplikace fungovala, stačí aby byla nainstalovaná na všech zařízeních, která hodláte do synchronizace zapojit. Na jednom zařízení potom stisknete tlačítko pro vytvoření sítě, vyberete obsah a poté už jen čekáte, až se k vám ostatní připojí. Aplikace se může hodit při firemních poradách, ale určitě se najde využití i v běžné domácnosti.

Join Your Experience
Join Your Experience

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (36)