TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #45 – Corel Painter pro Android, nákupní seznam v telefonu a další

serial uvodni

Dnešní díl seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play jako první nabídne aplikace Ask Me Anything od Redditu, ve které můžete pokládat otázky známým osobnostem, ale třeba i běžným lidem. Druhým tipem na nejnovější aplikaci je Bring! Jedná se o povedený nákupní seznam, který lze sdílet s ostatními. Další aplikací je Blinkist obsahující velmi zajímavé a inspirující čtivo. Předposledním tipem je aplikace pro všechny děti (a hlavně jejich rodiče) HomeTube sloužící k přehrávání videí z Youtube v grafickém kabátě pro děti. Na závěr pro vás máme profesionální nástroj k malování na Androidu – Painter Mobile.

Ask Me Anything

Ask Me Anything (zeptej se mě na cokoli) je oficiální aplikace Redditu, v níž, jak už název napovídá, můžete pokládat otázky na libovolné téma. Ptát se můžete různých osobností, a to ať už se jedná o filmové hvězdy, astronauty, umělce a další. V aplikaci lze seřazovat příspěvky podle několika kritérií, jako např. nejvíce trendy, nedávné apod. V levém vysouvacím menu si můžete prohlédnout všechny kategorie, do kterých spadají např. Hry, Věda/technika, Hudba, Politika a desítky dalších. Všechen text u otázek a odpovědí se přizpůsobí vašemu displeji. Konzumace obsahu je tak velmi snadná a pohodlná.

Ask Me Anything 1 android aplikace

4378678bcff91ad93c91e55f1afa17a1?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Bring!

Je skvělá aplikace pro vytváření nákupního seznamu. Aplikace obsahuje většinu běžných potravin, které člověk při návštěvě obchodu nakupuje. Všechny potraviny jsou rozděleny do 13 kategorií včetně nedávno použitých a vlastních. Když některou položku seznamu vyberete, zobrazí se červeně v horní části displeje, kde se tvoří samotný seznam. U každé potraviny můžete jejím dlouhým stisknutím vyvolat psací režim, díky kterému můžete upřesnit požadované množství. Váš nákupní seznam můžete sdílet i s ostatními. Když si pak někdo vzpomene, že je zapotřebí něco dokoupit, stačí vstoupit do vašeho seznamu a položku zde doplnit.

Bring! 1

Bring! Grocery Shopping List
Bring! Grocery Shopping List

Blinkist

Blinkist je aplikace, která zprostředkovává čtení zajímavých a poučných knih, respektive jejich výtažků. Blinkist je určený pro ty, kdo nemají na čtení knih moc času, ale i tak by se rádi dozvěděli něco nového. Většina výtažků obsahuje návody k tomu, jak se stát úspěšným, proč je důležité udržovat pozitivní myšlení, nebo úvahy o tom, že za peníze si v dnešní době můžete koupit prakticky cokoli. Toto zajímavé čtivo dostanete na první 3 dny úplně zadarmo. Pokud by vás aplikace zaujala a chtěli byste ji využívat i nadále, budete muset platit měsíční taxu ve výši 194 Kč (lze zakoupit i ve formě ročního předplatného za 1252 Kč).

Blinkist 1

Blinkist: Book Summaries Daily
Blinkist: Book Summaries Daily

HomeTube

Máte děti? Chtěli byste jim svěřit svá zařízení, abyste měli chvíli času pro sebe? :) Bojíte se, že vám ratolesti přenastaví telefon, odstraní důležité emaily, nebo v horším případě uvedou telefon do továrního nastavení? V případě, že jste si na všechny předchozí otázky odpověděli „Ano“, pak je ten správný čas nainstalovat si novou aplikaci HomeTube. V podstatě se jedná o YouTube aplikaci v dětském kabátku. Po spuštění aplikace se vám zobrazí videa z vybraných kanálů. V předdefinovaných kanálech naleznete různé animované seriály. Pokud budete chtít aplikaci navolit vlastní YouTube kanály, musíte zaplatit 20 Kč za úplné odemknutí aplikace. V nastavení HomeTube můžete aplikaci přikázat, aby se chovala jako defaultní launcher. Vaše děti nebudou mít přístup k vašemu původnímu launcheru.

HomeTube 1

0c35bc57d131a19b6e58c1a9e9ea89b8?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Painter Mobile

Na operačním systému Android se objevila profesionální aplikace pro malování od Corelu – Corel Painter. S tou můžete malovat a provádět nejrůznější úpravy přímo ve vašem Android telefonu či tabletu, přičemž se nabízí většina nástrojů, které byste našli v PC verzi. Vaše výtvory můžete importovat do Painteru (na PC) pro dodělávku konečných úprav. Pokud patříte mezi grafické nadšence, tato aplikace by ve vašem zařízení rozhodně neměla chybět.

painter mobile 1

Painter Mobile
Painter Mobile

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)