TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #101 – Skvělý 3D Launcher, snadná synchronizace a další

android aplikafe 101 hlavni

Jaké Android aplikace si dnes představíme? Jako první to bude netradiční budík Tiger, který díky svým vtipným hláškám a melodiím probudí zkrátka každého. Druhým tipem je aplikace pro snadnou synchronizaci fotek a videí, to vše bez nutnosti registrace s Daemon Sync. Třetím tipem je launcher s vynikajícím efekty a spoustou nastavení – Shine Launcher 3D. Na závěr si představíme aplikaci Cosmic-Watch, která nabízí graficky propracovaný pohled na planetu Zemi a sluneční soustavu.

Tiger Budík

Vývojáři vtipného budíku Tiger v jeho Google Play popisku uvádí, že dokáže člověka probudit jako nic jiného. Čím jsou tato silná tvrzení podložena? Vývojáři jsou přesvědčeni, že jejich sbírka těch nejšílenějších melodií a hlášek vás po ránu zkrátka musí nakopnout. Zajímavou funkcí budíku Tiger je zobrazení počtu lidí, kteří si nastavili budík na totožný čas jako vy. Pokud tedy vstáváte opravdu brzo a máte pocit, že jste v tom sám, velmi rychle budete přesvědčeni o pravém opaku. V nastavení budíku lze rovněž nastavit, aby se budík odložil (dle aplikace „Šoupnul“) prostřednictvím otočení vašeho zařízení. To se především po ránu může hodit.

Daemon Sync

Jak již název napovídá, tato aplikace je určena k synchronizaci dat (fotek a videí)  mezi vaším chytrým telefonem/tabletem a PC. Podmínkou funkčnosti je stažení programu pro váš PC ze stránek daemonsync.me, kde si lze vybrat až ze 3 platforem. Když poté do vašeho zařízení nainstalujete Android aplikaci Deamon Sync a spustíte ji, automaticky přes lokální Wi-Fi dohledá PC, kde jste nainstalovali server. Prostřednictvím čtyřmístného kódu pak telefon s PC propojíte a velmi jednoduše synchronizujete. V počítači si po spuštění serveru můžete vybrat cílovou složku, kde se budou vaše média ukládat. Pravděpodobně největším pozitivem této aplikace je absence jakýchkoli registrací či zdlouhavých vytváření účtů.

DAEMON Sync: Offline backup
DAEMON Sync: Offline backup

Shine Launcher 3D

Již delší dobu jsme v našem seriálu nepředstavili nějaký Launcher. Shine Launcher 3D přináší naprosto okouzlující uživatelské rozhraní postavené na rozmanitých 3D efektech. Shine Launcher 3D ovšem nesází pouze na svoji vizuální stránku, ale také funkčnost. V nastavení lze například měnit parametry navigační lišty či definovat gesta, prostřednictvím kterých si lze práci s telefonem usnadnit. Launcher dále nabídne rychlý přístup k aplikacím ve vyhledávacím režimu či s využitím postranní lišty. Za zmínku také stojí snadný přístup k hlavním ovládacím prvkům telefonu. Tento launcher nás v redakci opravdu zaujal, rozhodně stojí za vyzkoušení.

9c1f70796dd2ce8d602c8fc23b693e81?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Cosmic Watch

Milovníci astronomie, zbystřete. Aplikace Comic Watch nepředstavuje ciferník hodin pro Android Wear (což může název na první pohled ekovovat), nýbrž graficky propracovanou aplikaci, která modeluje planetu Zemi, sluneční soustavu a většinu známých souhvězdí, a to jak ve vztahu k současnosti, tak i minulosti. Za kvalitu se platí, což platí i v případě aplikace Cosmic Watch. Zakoupit si ji můžete za 128 Kč. Screenshoty aplikace v Google Play vás ke koupi pravděpodobně nemusí přesvědčit. Proto si neváhejte pustit video níže, kde uvidíte Cosmic Watch v plné parádě.

3c4be992c4a5ee09a7573b2c49573719?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Cosmic Watch App Preview HD

Cosmic Watch App Preview HD

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)