Unikly snímky Androidu 5.0 Lollipop s nadstavbou Sense 6 pro HTC One (M8)

sense6_ico

Patrně všichni významní výrobci v současnosti připravují aktualizaci na Android 5.0 Lollipop pro své vlajkové lodě, která by měla být dostupná počátkem roku 2015, nebo v jeho prvním čtvrtletí. Pochopitelně nemůže chybět ani tchajwanská firma HTC, jež chystá update pro svůj model One (M8). Podle oficiálního vyjádření by se majitelé těchto telefonů měli „lízátkového Androidu“ s nadstavbou HTC Sense 6 dočkat do konce ledna.

Jak se stalo při testování nových verzí systému takřka zvykem, unikly ještě před oficiálním vydáním snímky obrazovek, naznačující nové trendy. Jak bude vypadat pátá generace Androidu s proprietární grafickou nadstavbou Sense 6, můžete vidět na obrázcích v tomto článku. Snímky přitom pocházejí od v minulosti již několikrát prověřeného zdroje, vystupujícího na Internetu pod přezdívkou LlabTooFeR. Konkrétně se jedná o operační systém ve verzi 5.0.1.

Změny se dotýkají například seznamu posledních spuštěných aplikací, kde se HTC namísto své vlastní aplikace přikloní k provedení ve stylu Google. Rovněž odemykací obrazovka s oznámeními bude blíže Androidu v jeho čisté podobě, podobně jako vyhledávání v systémovém nastavení. Svou si HTC prosadí například v liště s přepínači rychlého nastavení, do které přidává svá vlastní vylepšení.

Pro nové uživatele a ty, kterým vyhovuje jednoduché rozhraní, je zde také nový zjednodušený režim, který nabídne nejčastější činnosti, jako jsou kontakty, internetový prohlížeč a kalkulačka, ve formě barevných dlaždic.

Co říkáte na pojetí Androidu 5.0 Lollipop v podání HTC? Líbí se vám, nebo spíše oceníte jiný styl? Podělte se o své dojmy a názory v diskuzi pod tímto článkem!

Zdroje: Android Authority, Android Central, LlabTooFeR, Android Beat.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)