TOPlist

Android 4.1.2 Jelly Bean pro Samsung Galaxy S II téměř dokončen

sgs2jb

Android 4.1.x Jelly Bean byl pro Samsung Galaxy S II potvrzen již v září s tím, že by měl být dostupný v průběhu listopadu. Později začal být jako termín zmiňován „konec tohoto roku“.

Vězte tedy, že Galaxy S II dostane Android verze 4.1.2, nicméně v tuto chvílí zatím ještě stále nepadlo konkrétní datum, kdy by mělo být zahájeno uvolňování oficiální aktualizace. Podle dostupných informací by se tak ale mělo stát „velmi brzy“, neboť Jelly Bean pro tento model je prý „téměř dokončen“.

Nedávno unikl Android 4.1.2 pro první generaci Galaxy Note, který na straně jedné překvapil svou odladěností, na straně druhé ale chyběly některé očekáné funkce. Podobně v půlce listopadu uniklo testovací sestavení Jelly Beanu pro Galaxy S II. Uživatelé, kteří tuto ROMku vyzkoušeli, následně reportovali především pozitivní zkušenosti, včetně toho, že někteří dostali bonus v podobě 50 GB v cloudovém úložišti Dropbox, což byla dosud prémie pouze pro majitele nových vlajkových lodí S III a Note II.

Server GForGames.com spekuluje, že by se majitelé Samsungu Galaxy S II mohli dočkat aktualizace v průběhu následujících třech týdnů. Uvolňování nového firmware bude probíhat postupně, takže v některých zemích se dočkají dříve než v jiných, nicméně konkrétní plány jsou zatím ve hvězdách. Ještě o něco později pak dostanou nový Android majitelé telefonů, zakoupených u mobilních operátorů.

Situaci budeme samozřejmě nadále bedlivě sledovat a jakmile bude aktualizace uvolněna, budeme vás na našem webu informovat. Abyste věděli, nač se máte těšit, zde je stručný výčet očekávaných novinek:

  • Citelné zvýšení stability a výkonu díky projektu Butter.
  • Google Now!
  • Přehrávání videa v plovoucím okně.
  • Funkce Smart Stay, která zajistí, aby displej nezhasl, pokud se na něj díváte.
  • Funkce Direct Call – pokud máte zobrazený kontakt a přiložíte telefon k uchu, dojde k vytočení čísla.
  • Widgety z Galaxy S III.
  • Služby Samsung Cloud.
  • Nová grafická nadstavba TouchWiz inspirovaná přírodou.
  • Upravená notifikační lišta.

Zdroj: GForGames.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)