TOPlist

Nakupujete na Amazonu? Raději si změňte heslo

Amazon a hesla – náhleďák

Černý pátek je na Amazonu v plném proudu a zákazníků přibývá. Někteří však do své mailové schránky obdrželi nepříjemnou zprávu, upozornění, že jejich hesla k Amazon účtu mohou být ohrožena.

Podle informací z úterního rána Amazon informoval některé své zákazníky o tom, že jejich hesla k účtu mohou být ohrožena. Firma zatím neposkytla žádné podrobnosti, ale jak stojí v mailu, hesla mohla být uložena nebo přenášena nezabezpečeně, což potenciálně umožňuje hackerům odchytit data.

“We recently discovered that your password may have been improperly stored on your device or transmitted to us in a way that could potentially expose it to a third party,”

~ Nedávno jsme zjistili, že vaše heslo mohlo být nesprávně uložené ve vašem zařízení nebo přenášené k nám takovým způsobem, který by ho mohl případně vystavit třetí straně.

Amazon a hesla

Amazon údajně řekl, že si není vědom nějakého opravdového úniku hesel, ale uživatele nutí ke změně spíše preventivně. To, že případná odcizená hesla zatím nebyla nijak zneužita, ještě neznamená, že se o to ani nikdo nemůže pokusit.

Zatím je nejasné, kolika uživatelů služeb Amazonu se tento problém týká. Ve světě velkých neznámých může být správným krokem změna hesla i v případě, že vás k tomu Amazon nevyzval. A pokud používáte jedno heslo na různých službách, pak je jeho změna tím nejlepším, co můžete udělat.

Zdroj: BGR.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)