Xiaomi MIUI 8 nadstavba: Do materialistična a ještě dál! (videopohled)

Xiaomi MIUI 8

Počínaje 17. červnem 2016 je dostupná nová nadstavba Androidu od čínské společnosti Xiaomi MIUI 8. To znamená, že máte možnost pořídit si ji i v počeštěné verzi – a to hlavně díky kvalitní práci lidí z fóra MIUIos.cz. Pod tímto odkazem máte možnost stáhnout poslední MIUI 8 ROM, a také si přečíst CHANGELOG, ve kterém najdete vše, co bychom mohli v našem videopohledu opomenout. Tak jdeme na to!

UPDATE: S další týdenní verzí (6.6.23) se nám ztracená kalkulačka vrátila a dokonce s rozšířenými možnostmi, ať už se jedná o převodník měn či převodník jednotek. Bravo Xiaomi, čekání se vyplatilo.

Xiaomi MIUI 8: Nová aktualizace nadstavby v čistém a materialistickém designu

Hlavní změnou prošla notifikační lišta, kterou si nově můžete spojit  či rozdělit, tzn. mít přepínače i oznámení na jedné či dvou částech samotné lišty. Další vlastnosti, jako klonování aplikací či „second space“, tedy možnosti mít na jednom zařízení víc jak jeden profil a účet, pak nastíní samotný videopohled. Častou či větší úpravou pak prošla většina nativních aplikací Xiaomi, především poznámek. Příjemná je i změna barevných tónů ikonek aplikací, či jejich barevná schémata, jak je tomu například patrno u kalendáře. Co zamrzí je absence MIUI kalkulačky, která s novou aktualizací zmizela. Doufejme, že se v budoucnu vrátí.

Pokud vás zajímají další informace ohledně MIUI či Xiaomi nebo slyšíte tyto dva pojmy poprvé, určitě doporučujeme přejít na MIUI články na webu či tento výběr a v našich dalších článcích tak získát ještě více informací a povědomí ohledně produktů této společnosti.

Xiaomi MIUI 8: Nová aktualizace nadstavby v čistém a materialistickém designu

Xiaomi MIUI 8: Nová aktualizace nadstavby v čistém a materialistickém designu

Líbí se vám MIUI 8?

Podělte se s námi v komentářích.

Jan Blažek
O Autorovi - Jan Blažek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)