Xiaomi Amazfit Watch: Chytré hodinky pro sportovce (video)

Chytré hodinky pro sportovce

Společnost Xiaomi dlouho vzdorovala a na smartwatch jsme stále čekali. Konečně jsme se ale díky modelu Amazfit Watch dočkali – chytré hodinky pro sportovce od čínské společnosti přichází. Jaké jsou v prvním pohledu?

Chytré hodinky pro sportovce s GPS a v čínštině

Do redakce nám dorazily hodinky ještě v době, kdy je jejich systém v sypaném čaji. To je samozřejmě pro uživatele problém a my jen doufáme, že se brzy dočkáme překladu alespoň do angličtiny. Hodinky opravdu patří na ruku sportovcům a ve společnosti byste s nimi příliš neoslnili. Keramika je totiž odolná, ale nevypadá tak elegantně jako třeba kov. Hodinky na ruce drží dobře a potěší i možnost vyměnit pásek za jiný 22mm.

Displej jde vlastní cestou a připomíná spíše zobrazovadla elektronických čteček knih. Je sice barevný i dotykový, ale obraz není tak jemný a kvalitní jako u OLED či IPS displejů. Na druhou stranu nemá vůbec problém se sluncem, na kterém je stále perfektně čitelný. A výdrž? Ta může dosáhnout v úsporném režimu až 11 dní, běžně se však dostanete na 5 dní a při zapnuté GPS i na 1,5 dne. K nabíjení slouží speciální kolébka.

Pro sportovce je připravena zmíněná podpora GPS, díky které lze sportovní aktivity snímat s velkou přesností a nemusíte s sebou nosit velký a nepraktický mobilní telefon. Samozřejmostí je pak i senzor srdečního tepu.

Xiaomi se pustilo do chytrých hodinek. Jak vypadají naživo?

Xiaomi se pustilo do chytrých hodinek. Jak vypadají naživo?

Líbí se vám chytré hodinky pro sportovce od Xiaomi?

Za zapůjčení děkujeme společnosti Xiaomimobile.cz.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)