TOPlist

Vodafone Smart Ultra 7 a Platinum 7: telefony rudého operátora opět bodují

VBD_platinum-7_Arrangement_01-WP

Operátor Vodafone minulý rok přišel s velmi zajímavou nabídkou brandovaných telefonů Smart Prime 6 a Smart Ultra 6. Jak se dalo očekávat, tyto modely dostaly letos své nástupce. Zatímco již dříve představený Vodafone Smart Prime 7 nás příliš neoslovil, novinka v podobě Vodafone Smart Ultra 7 vypadá mnohem lépe a Vodafone má zaděláno na další prodejní trhák. Aby to však nebylo málo, přichází operátor také s úplnou novinkou v podobě svého zatím nejvybavenějšího modelu Vodafone Smart Platinum 7.

Vodafone smart ultra 7

Vodafone Smart Ultra 7: nástupce bestselleru jak se patří

První z novinek se zajímavým poměrem cena/výkon v sobě ukrývá poměrně výkonný chipset MediaTek Helio P10 osazený procesorem o osmi jádrech Cortex-A53 o taktu až 2 GHz a grafickým čipem Mali-T860MP2. Použitý IPS displej nabízí úhlopříčku 5,5″ a FullHD rozlišení, což dohromady znamená jemnost obrazu 401 ppi. Operační paměť zde má kapacitu 2 GB a interní úložiště nabízí 16GB prostoru rozšířitelného o microSD karty.

Hlavní fotoaparát disponuje snímačem o rozlišení 13 Mpx a přední kamerkou lze pořídit až 5MPx snímky. Oba fotoaparáty pak doplňuje LED přisvícení. Samozřejmostí je pak také podpora všech u nás používaných LTE frekvencí. Plusové body Vodafone Smart Ultra 7 získává také za Android 6.0 Marshmallow v téměř čisté podobně a NFC. Použitá baterie disponuje kapacitou 2960 mAh, rozměry telefonu činí 152 x 78 x 8,7 mm při hmotnosti 150 gramů.

Vodafone Smart Platinum 7: ten nejlepší z tábora červených

Nejvyšší model z nabídky brandovaných telefonů rudého operátora představuje Vodafone Smart Platinum 7 o jehož výrobu se postaral Alcatel (TCL). Ten svůj lepší původ dává znát již konstrukcí kombinující kov a sklo. Řada uživatelů pak zajisté ocení čtečku otisků prstů na zádech přístroje nebo dvojici reproduktorů na jeho přední straně. Vodafone Smart Platinum na první pohled zaujme použitím 5,5″ AMOLED displeje s QHD rozlišením a jemností obrazu 534 ppi.

smartplatinum7.jpg.6796b10a493cb2b82335ed7065f715f3

Dostatek výkonu v tomto případě zajišťuje chipset Qualcomm Snapdragon 652 podpořený 3GB operační pamětí. Interní úložiště nabízí kapacitu 32 GB dále rozšířitelnou o microSD karty. Slibně zní parametry 16MPx fotoaparátu s podporou fázové detekce obrazu a světelností objektivu f/2.0, oceňujeme rovněž přítomnost hardwarové spouště fotoaparátu. Video zvládá Vodafone Smart Platinum 7 pořídit až ve 4K rozlišení při 30 fps nebo ve FullHD rozlišení při 60 fps. Přední kamerka disponuje 8 MPx a stejně jako v případě levnějšího Smart Ultra 7, ani zde nechybí LED přisvícení u obou fotoaparátů.

VBD_platinum 7_Arrangement_01 WP

Baterie má v tomto případě jen zanedbatelně vyšší kapacitu 3 000 mAh, ovšem s podporou rychlého nabíjení Qualcomm Quick Charge 3.0. Rozměry Vodafone Smart Platinum 7 pak činí 154 x 76 x 7 mm při hmotnosti 155 gramů. Ani zde pochopitelně nesmí chybět kompletní podpora českých LTE frekvencí, Wi-Fi 802.11ac nebo NFC. Také zde je pak použit operační systém Android 6.0 Marshmallow v téměř nedotčené podobě.

Ceny potěší

To možná nejdůležitější jsme si pro vás schovali na závěr – ceny, se kterými novinky vyrazí do boje proti konkurenci. Vodafone Smart Ultra 7 bude stát velmi sympatických 4 977 Kč s DPH a vybavenější Vodafone Smart Platinum 7 si operátor cení na 9 977 Kč s DPH. První zákazníci, kteří si zakoupí Vodafone Smart Platinum 7 k němu navíc obdrží Smart VR headset pro virtuální realitu za symbolickou 1 Kč, po skončení omezené akční nabídky pak bude tento headset dostupný za 977 Kč s DPH.

VR 02

Co na novinky od Vodafonu říkáte?

 

Zdroj: TZ

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)