VNC Viewer 2.0 (od RealVNC): design Material a celoobrazovkový mód

vnc_viewer_ico

O aplikaci VNC Viewer jsme na našich stránkách psali naposledy v lednu 2014, kdy autoři uvolnili tuto aplikaci zdarma (viz VNC Viewer pro Android od RealVNC: místo 10 dolarů nyní navždy zdarma!). Jedná se o nástroj, skrze který se můžete vzdáleně připojit k počítači, na němž je nainstalovaný a běží VNC Server.

https://youtu.be/k3elJvkcvTU

Práce se vzdáleným počítačem má na Androidu řadu výhod – kromě toho, že můžete tímto způsobem například pomáhat uživatelům řešit jejich potíže s PC, lze také díky vzdálené ploše významně rozšířit schopnosti zařízení o aplikace, jež jsou dostupné jen pro desktop. Své mobilní zařízení tak fakticky využijete pro překonání omezení operačních systémů tím, že se připojíte k (byť pomalejšímu) rozhraní počítače s veškerým potřebným softwarem.

VNC Viewer od RealVNC je jedním z nejpoužívanějších nástrojů pro tyto účely v Obchodě Play. Co je nyní zásadní, je skutečnost, že se VNC Viewer dočkal zásadní aktualizace na verzi 2.0. Nyní se můžete připojit k libovolnému počítači s operačním systémem a VNC Serverem z rozhraní, které na Androidu 5.x Lollipop a 6.0 Marshmallow poskytne obdobný vzhled i funkcionalitu jako desktopový klient.

Kromě přepravovaného uživatelského prostředí se můžete těšit například na plnohodnotný celoobrazovkový režim, ve kterém lze skrýt oznamovací a navigační lišty, takže pro vzdálenou plochu bude k dispozici maximální možný prostor.

Další novinkou je možnost poskytovat přístup pouze k prohlížení přes vzdálené připojení.

Novinky v aplikaci VNC Viewer 2.0

  • Design „Material.“ V jeho duchu se nese uživatelské rozhraní, kde najdete také možnost přepnutí do režimu celé obrazovky pro Android 4.4 KitKat a novější.
  • Připojení je nyní možné provést v režimu pouze pro prohlížení.
  • Zabezpečení VNC serveru jedinečným podpisem při vytváření nového připojení. Mělo by pomoci odradit útoky typu „man-in-the-middle“ (MITM).
  • VNC Viewer umí vytvářet protokoly, které pomáhají diagnostikovat problémy s připojením. Protokolování lze povolit na stránce Nastavení.
  • A mnoho dalších vylepšení.

Aplikaci VNC Viewer si dosud stáhl více než milion uživatelů a její průměrná známka je 4,3. Instalační balíček velký 4,6 MB lze použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.0 a vyšším.

Za spokojené uživatele citujme Filipa Krejdla, který ke svým pěti hvězdičkám přidal komentář: „Funguje, je jednoduchý na ovládání a dá na něm nastavit nejnižší kvalita přenosu, což se při nižší rychlosti připojení určitě hodí.“

RealVNC Viewer: Remote Desktop
RealVNC Viewer: Remote Desktop

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)