Nokia plánuje svou osobní asistentku. Bude se jmenovat Viki

nokia_ico

I když Nokia telefony bude mít minimálně několik dalších let pod palcem společnost HMD Global, neznamená to, že nebudeme slýchat i o samotné firmě Nokia. Ta stále existuje a soustředí se na software a mobilní sítě. Dnes o sobě dala slyšet se svou Viki.

Nokia si podala ochrannou známku na Viki

Budoucnost podle mnohých patří umělé inteligenci. Osobní asistenti dnes mají nejen velcí hráči na poli technologií, ale i ti menší. Apple má Siri, Google má Assistant, Microsoft vytvořil Cortanu, Samsung koupil Bixbi a dokonce i takové Meizu má svého asistenta. Pozadu pak nechce být ani Nokia Solutions and Networks. Ta si v EU podala ochrannou známku na slovo Viki.

Nokia Viki

Do popisu Viki bylo napsáno následující: Software pro tvorbu a monitorování digitálního obsahu, který kombinuje všechny data do jednoho chatu a hlasového rozhraní.

Podle tohoto popisu je tedy jasné, o co se jedná. Otázkou je kdy a na jaké telefony asistentka od společnosti Nokia dorazí jako první. Existuje také možnost, že bude dostupná pro všechny Android telefony podobně jako například Z Launcher.

Využíváte osobní asistenty, nebo si myslíte, že se jedná jen o momentální trend v IT?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)