Video Pokémon GO: Vyzkoušeli jsme hru s rozšířenou realitou na vlastní kůži

Video Pokémon GO

Nynějším hitem je bezesporu hra Pokémon GO, která nás tak trochu vrací do dětských let. Díky ní se ale můžeme vydat i na několikakilometrové procházky, neboť je zde kombinace virtuálního a skutečného světa. Naše video Pokémon GO vám ukáže, jak hraní vlastně vypadá.

Video Pokémon GO: Podívejte se, jak hraní skutečně vypadá

Stále váháte, zda tuto novinku vyzkoušet? V redakci ji zkoušíme už několik dní a rozhodli jsme se vám ji představit trochu detailněji – skrze video Pokémon GO. Přestože hra není pro český Google Play dostupná, čeští hráči si ji mohou stáhnout díky instalačnímu souboru .apk a začít ji hrát. Například v Praze o hráče rozhodně nouze není a boje o tělocvičny jsou na denním pořádku. Stejně tak si člověk čas od času všimne kolemjdoucích s mobilním telefonem, kteří prohodí pár slov o Pokémonech. Takový dopad má hra po pár dnech.

Vyzkoušeli jsme novou hru Pokémon GO

Vyzkoušeli jsme novou hru Pokémon GO

Video v aplikaci.

Nejde o souboje, ale o sbírání a vylepšování Pokémonů

Kdo by si myslel, že je tato novinka především pro hráče, kteří si libují v propracovaných soubojích a strategiích, je na omylu. Většinu času totiž chodíte a objevujete nové Pokémony. Můžete je vylepšovat či vyvíjet nebo třeba vyměňovat za jiné bonusy. Boje jsou zde spíše do počtu, jak ukazuje i naše video Pokémon GO. Zpočátku nás trochu trápily výpadky serveru, kdy přes všední dny nebylo možné k večeru hru ani spustit. Výpadky stále trvají, i když o víkendu se paradoxně dalo hrát téměř po celý den.

Hra nás mile překvapila. Dokonce jsme názoru, že Pokémon GO může zaujmout i uživatele, kteří se o Pokémony kdysi příliš nezajímali. Právě kombinace herního a skutečného světa je skvělá a donutí vás vyjít do ulic. Často se Pokestopy nachází na příznačných místech, které můžete objevovat (parky, památky apod.). A jelikož i za samotnou chůzi dostáváte body a nové Pokémony (skrze vejce), žene vás více pohybu kupředu.

Líbí se vám hra Pokémon GO? Vyzkoušeli jste ji už?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)