Na velikosti záleží: Lidé používají větší telefony častěji a déle

vetsi telefon studie

Velikost displejů se v posledních letech hodně zvýšila. První Android telefon T-Mobile G1 měl 3,2″ velký displej, dnes už normálně vídáme telefony s velikostí displeje 6 palců. Průměrná velikost displeje se každoročně zvýší, důvodem je zkrátka to, že větší telefony jsou u lidí oblíbenější. Nová studie navíc ukazuje, že lidé používají používají větší telefony častěji a déle.

Větší telefony se využívají více

V posledních několika letech, kdy se velikost displejů zvýšila nad hranici 5 palců, můžeme vidět rozdělení názorů. Někteří tvrdí, že menší telefony jsou lepší, jiní zase, že větší telefony jsou lepší. Do karet to zatím hraje těm, kteří tvrdí, že jsou větší telefony „lepší“.

vetsi telefony pouzivani cas

A to minimálně kvůli oblíbenosti, telefony s velkými displeji (dříve známé jako phablety) se prodávají mnohem více. A to z toho důvodu, že o malé telefony mělo zájem velmi málo uživatelů. Dnes už se v podstatě udržuje jen řada Sony Xperia Compact, která nabízí parametry vlajkových modelů v kompaktním těle.

Není to ale jen o prodejích. Nyní to potvrdila i studie společnosti AppoOptix, která sledovala 4 tisíce Android uživatelů. Výsledky ukázaly, že uživatelé, kteří mají telefon s displejem 5,5 palce a více, využívají více mobilních dat a také tráví s telefonem více času než majitelé menších smartphonů.

infografika velikost displeje

Dává to i smysl v tom, že na větším displeji se lépe konzumuje obsah a lépe se dají použít i k produktivitě. Studie se dá vyložit i z druhé strany. Pokud trávíte s telefonem hodně času a chcete to omezit, tak si pořiďte telefon s malým displejem.

Všimli jste si po přechodu na větší telefon nějakých změn v době používání?

Zdroj: xda-developers.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)