Vertu chystá luxusní telefon s (konečně) výkonným hardwarem

vertu_ico

O značce Vertu pravděpodobně neslyšíte poprvé. Výrobce luxusních a zároveň velmi drahých smartphonů, již není v businessu žádným nováčkem. Telefony, které kromě drahých materiálů nabízí i služby asistenta na telefonu, jenž vám zvládne zajistit lístky třeba do divadla, nikdy příliš neoslňovaly svými parametry. Zkrátka přístroje od Vertu oslňovaly svou cenovkou, nikoli svým hardwarem. To se ale změní. V AnTuTu benchmarku se objevilo zařízení s názvem Vertu Signature Touch. Řada Signature není ničím novým, první model vznikl již v roce 2003. Tou dobou se samozřejmě o Androidu či dotykových telefonech nemluvilo.

vertu signature

Co chystaná novinka slibuje? Z benchmarku jsme se dozvěděli o přítomnosti Full HD displeje. Bohužel však nevíme jeho velikost. Další specifikace odpovídají spíše loňským vlajkovým lodím. I tak se však jedná o dostatečně výkonný mix. Procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,26 GHz, Adreno 330, 2 GB operační paměti a 16GB úložiště. Fotoaparáty jsou dva. Hlavní s rozlišením 13 Mpx a 2Mpx přední. Nebude chybět Android 4.4.2 KitKat.

6-Vertu-Constellation Starší model – Vertu Constellation

Koncem května se zúčastníme tiskové konference zmíněného výrobce, uvidíme, co nám ukáže.

antutu

Zdroj: GSMarena.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)