UMi Hammer: čínské kladivo s elegantním kabátem a nízkou cenou

UMi Hammer

Společnost UMi se řadí mezi méně známé čínské producenty chytrých telefonů, které však stojí za to bedlivě sledovat. Naši pozornost tento výrobce upoutal například velmi zajímavým modelem UMi Zero, nabízejícím stylové tělo zhotovené z kvalitních materiálů a následně také například vydáním oficiálního nástroje RootJoy, umožňujícího změnu předinstalovaného systému za ROM obsahující například nadstavbu MIUI, LEWA či EMUI. Po čase si UMi říká o pozornost dalším svým chytrým telefonem, tentokrát se jedná o model UMi Hammer.

UMi Hammer 5

Po přečtení názvu tohoto telefonu byste možná očekávali spíše nějakého outdoorového obrněnce zabaleného do gumové zbroje než vcelku elegantní telefon s rámem z „leteckého hliníku“. Odolnost mu zaručuje mimo jiné například čelní strana překrytá dvojitým sklem, jehož povrchová vrstva je tvořena Gorilla Glass, které by mělo zajistit ochranu proti poškrábání. Záda jsou pak tvořena snímatelným plastovým krytem. Odolnost svého telefonu se UMi snaží prezentovat také na videu, na kterém je telefon, mimo jiné, použit také k zatloukání hřebíků či rozbíjení ořechů.

UMI HAMMER Amazing Testing-MT6732 2GB/16GB 5.0″ HD Screen

UMI HAMMER Amazing Testing-MT6732 2GB/16GB 5.0" HD Screen

Na videu výrobce prezentuje také fakt, že telefonu nedělá problémy ani tekoucí voda, ovšem nezmiňuje se o žádné IPxx specifikaci, která by odolnost proti vodě (nebo třeba proti prachu) zaručovala.  Odolnost UMi Hammer již mohli otestovat také první novináři a průběh testů zaznamenat rovněž na video. UMi Hammer se jim sice podařilo mechanicky poškodit, telefon však i po sérii pádů nadále fungoval. Na levný telefon s „civilním“ vzhledem se tedy skutečně jedná o slušný výsledek.

UMi Hammer Drop and Smash Test – How Tough is the Hammer

UMi Hammer Drop and Smash Test - How Tough is the Hammer

Uvnitř konstrukce se zvýšenou odolností se pak skrývá moderní 64bitový procesor MediaTek MT6732 se čtyřmi jádry Cortex-A53, taktovanými na 1,5 GHz, grafický výkon obstará čip Mali-T760 a plynulý běh více aplikací najednou umožní 2 GB operační paměti RAM. Interní úložiště má kapacitu 16 GB a je rozšířitelné o paměťové karty až do velikosti 128 GB. Použitý IPS displej má úhlopříčku 5″ a HD (1280 x 720 px) rozlišení. Prohlédnout si na něm budete moci například fotografie pořízené 13MPx fotoaparátem s optikou o světelnosti F2.0, umístěném na zádech přístroje. Sekundární kamerka nad displejem nabízí rozlišení 3,2 MPx. Přítomna je rovněž podpora FDD-LTE, a to na frekvencích 800 / 1800 / 2600 MHz. Mírné zklamání pro nás představuje baterie s kapacitou 2250 mAh, i ta by však i tak mohla v kombinaci s HD displejem a úsporným chipsetem zajistit dostatečnou výdrž na jedno nabití. Telefon přichází na trh s předinstalovaným Androidem 4.4.4 Kitkat, o možném budoucím updatu na Android 5.0 Lollipop zatím nemáme žádné informace.

UMi Hammer se právě začíná u některých čínských obchodníků s mezinárodní působností dostávat do předprodeje v bíle a černé barevné variantě, a to za velmi zajímavou cenu 139$ (cca 3600 Kč).

Specifikace UMi Hammer v bodech

  • Displej: 5″ OGS IPS, HD (1280 x 720 px) rozlišení
  • Procesor: 64bitový MediaTek MT6732 (4x Cortex-A53, 1,5 GHz)
  • GPU: Mali-T760
  • Operační paměť: 2 GB
  • Úložiště: 16 GB + microSD
  • OS: Android 4.4.4
  • Fotoaparát: 13 MPx, F2.0 hlavní, 3,2 MPx sekundární
  • Baterie: 2250 mAh
  • Rozměry: 144,3 x 71,6 x 9 mm
  • Hmotnost: 164 g

Co na UMi Hammer říkáte?

 

Zdroj: GizChina.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)