Nová aplikace Úkoly Google pomůže organizovat nejen práci

ukoly google nova aplikace to do

Google Tasks je už starší služba této společnosti, která pomáhala uživatelům mít přehled u úkolech na počítači i v telefonu. Po představení Google Keep ale šla do ústraní, s novým Gmailem se ale vrací. A to rovnou s novou aplikací Úkoly Google pro Android i iOS.

Úkoly Google spolupracují s novým Gmailem

Už to vypadalo, že Google na Tasks (Úkoly) úplně zapomene, protože Google Keep umí to stejné a možná i lépe. Jenže se opět potvrdilo to, že Google tříští uživatele mezi různé služby a aplikace, které dělají to stejné.

Zatímco Google Keep jsou spíše poznámky, tak Úkoly Google mají sloužit jako „to-do“ nástroj, ve kterém se objeví všechny vaše úkoly a seznamy úkolů z Gmailu, kalendáře a dalších služeb Google. Prozatím však můžete využít na počítači pouze nový Gmail a jeho boční panel, ve kterém se Úkoly zobrazí. Webová stránka v době psaní článku ještě nebyla aktivní.

Druhou možností je využít aplikaci se stejným názvem, kterou si již každý může stáhnout z Google Play. Nepočítejte s tím, že jde o nějaký komplexní „to-do“ nástroj jako třeba Todoist nebo TickTick. Google se zaměřuje na jednoduchost.

Google Tasks
Google Tasks

Vyzkoušeli jste již Úkoly Google?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)