Tim Cook: „Každý 3. majitel nového iPhonu je přeběhlík z Androidu“

iphone 6s

Během konference, kde Apple oznámil své finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí, se Tim Cook, jakožto současný CEO společnosti, pochválil nejen vysokým ziskem, kterého Apple opět dosáhl. Dle něj totiž okolo 30 % nových majitelů iPhonu přešlo k iOS od jeho největšího současného konkurenta – Androidu. Dle Cooka se jedná o největší počet uživatelů, kteří přešli od konkurence k Applu za poslední 3 roky – tehdy začala společnost tento údaj sledovat.

Tim Cook iPhone 6s

Zároveň také odhalil, že ze současných uživatelů iPhonu přešla na nejnovější iPhone 6s a 6s Plus rovněž přibližně třetina. Apple postupně začíná vynakládat poměrně hodně sil do toho, aby „přetáhl“ uživatele Androidu na svou stranu. Jedním příkladem za všechny může být například aplikace Move to iOS, která má uživatelům tento přechod co nejvíce ulehčit.

I díky uživatelům, kteří přeběhli z Androidu, pak Apple dosáhl v uplynulém čtvrtletí příjmu 51,5 miliard dolarů, z čehož tvořil čistý zisk závratných 11,1 miliard dolarů. Před rokem činil příjem Applu 42,5 miliard a čistý zisk 8,5 miliard dolarů. Pro příští čtvrtletí Apple počítá s příjmy mezi 75,5 a 77,5 miliardami dolarů.

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)