The Bard’s Tale – nejlepší akční RPG na androidu

main

Říkalo se, že kvalitní rozsáhlá akční 3D RPG hra na mobilní telefony se nedá udělat. Toto tvrzení je konečně vyvráceno s jednou z největších her na Android, která kdy byla udělána. Když jsem hru instaloval a poprvé zkoušel, nevěděl jsem, že mám v rukách takto zajímavý kousek.

The Bard’s Tale Android Trailer

The Bard's Tale Android Trailer

Příběh

Hra se točí kolem sobeckého zlodějíčka Barda, který byl vyvolen na velkou výpravu a přišel k ní jako slepý k houslím. Ze svého obyčejného života tvořeného zabíjením krys v hospodách se vrhl do světa plného bojů a kouzel. Prostředí je zasazeno do jakéhosi skotského středověku a celou hru provází sarkastický humor a parodování klasických RPG her. Rovnou se teď hodí říct, že pro zasmání se a pochopení vtipů ze hry je dobré umět anglicky, jelikož právě rozhovory, písně a humor tvoří obrovskou část hry.

2012-10-13_01-24-13

Ke hře patří samozřejmě kromě příběhu souboje a kouzla. Kouzla se tvoří písněmi a hudbou a hrdinu Barda můžete vyzbrojit až 150 unikátními předměty (zbraně, zbroje, artefakty a mnoho dalšího). Dále hra nabízí neskutečných 20 – 30 hodin herní doby, což je hodně i na počítačové hry. Bard si může pomocí kouzel přivolávat až 16 různých charakterů na pomoc, nebo čarovat útočná a obranná kouzla. The Bards Tale nabízí 14 hodin skvěle namluvených scén, o které se postarali známé Hollywoodské hvězdy, 50 rozdílných nepřátel nepočítaje bosse a obrovský svět k prozkoumání.

2012-10-13_02-58-32

Ovládání

Hodí se podotknout, že hra je předělávkou počítačové hry z roku 2004, která také sklidila velký úspěch a získávala velmi dobré hodnocení. Předělání na Android jiípodle mě neuškodilo. Ovládání je bezproblémové pomocí virtuálního joysticku pro chůzi, tlačítka pro útok a obranu a dvou tlačítek, které vám zastaví hru a vy budete mít možnost si navolit kouzla či předměty.

2012-10-13_12-28-50

Závěr

The Bards Tale stojí něco málo přes 110 korun a po dlouhé době můžu říct, že si tuhle cenu nějaká hra zaslouží. Hra ještě poskytuje možnost mikrotransakcí, ale pouze pro urychlení hry. Všech předmětů a postupu se dá dosáhnout normálním hraním. The Bards Tale doporučuji úplně všem, obzvláště těm co mají rádi srandu. Mě osobně si hra získala a na delší chvíle si ji ponechám v telefonu. Dalo by říct, že hra by byla svým příběhem zajímavá i bez hraní, jedná se o takovou pohádku pro dospělé.

2012-10-13_17-30-42

The Bard’s Tale – nejlepší akční RPG na androidu

The Bard's Tale - nejlepší akční RPG na androidu

The Bard's Tale
The Bard's Tale

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)