Vychází nová testovací verze Androidu O. Přináší zajímavé novinky

testovací verze Androidu O

Méně než měsíc po vydání druhé testovací verze Androidu O, vychází další verze. Google uvolnil aktualizaci pro majitele Pixel a Nexus zařízení. Dají se stáhnout již nyní přes stránky Googlu, do programu Android Beta se přidají brzy.

Nová verze Androidu O konečně přidává podporu API

Nejnovější verze OPP3.170518.006 je určena hlavně pro vývoj a testování kompatibility aplikací, nicméně pro každodenní použití se dá také instalovat. Samozřejmě tato verze není bezchybná, stále v ní existuje několik chyb a problémů, jako třeba výkyvy ve výdrži baterie, padání aplikací nebo problémy s optimalizací. Seznam známých chyb můžete najít na stránce Googlu.

Tahle verze konečně přidává podporu pro nová API, vývojáři již tak můžou připravovat své aplikace pro nové věci, které přijdou s Androidem O. Kromě toho se také oficiálně potvrdilo, že Android O bude označen jako Android 8.0. Změnou také prošlo ovládání médií přes notifikace. Pozadí notifikace se mění podle alba nebo náhledu videa. Tyto dvě věci zároveň dostanou více místa v pravé části.

media notifikace

Aplikace pro fotoaparát prošla změnami designu, obdržela nové tlačítko pro změnu nahrávání videa a fotografování. V předchozí verzi se prohodilo v liště místo pro ikony Wi-Fi a mobilní sítě, to se nyní vrátilo zpět.

Novou verzi můžete stahovat na oficiálních stránkách Googlu. Dostupná je pro tyto zařízení – Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel a Pixel XL.

Jak se vám líbí nový vzhled ovládání médií v notifikacích?

Zdroje: androidpolice.com, androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)