Telefon Xiaomi Mi 5X představen: Střední třída s duálním fotoaparátem

telefon xiaomi mi 5x

Dnes Xiaomi odhaluje novinky, jako první se podíváme na telefon Xiaomi Mi 5X, který se zařazuje do střední třídy. Zajímavé je to, že se nejedná o řadu Redmi, do které spadají hlavně telefony střední třídy.

Telefon Xiaomi Mi 5X nabídne i duální fotoaparát

Na střední třídu tento telefon nabízí velmi zajímavé specifikace. O výkon se stará Snapdragon 625, k němu je 4GB RAM a 64GB vnitřní paměti, která jde rozšířit pomocí microSD karet. Displej je 5,5” velký a má FullHD rozlišení. Telefon je vyroben z kovu a má kapacitu baterie 3080 mAh.

Zajímavé to začíná být na zadní straně, kde kromě čtečky otisků prstů, najdeme také duální fotoaparát, což je stále ve střední třídy hodně vzácná funkce. Podle Xiaomi je dvojice fotoaparátů velmi podobná tomu, co najdeme v Mi6. Oba fotoaparáty mají 12 MPx, nechybí 2x optický zoom nebo režim portrétu.

Telefon poběží na Androidu 7 Nougat již s novou nadstavbou MIUI 9, která byla dnes rovněž představena. V Číně se bude telefon prodávat za 1499 CNY, což je bez DPH zhruba 4900 Kč. U nás bude cena trochu větší.

Xiaomi telefony můžete zakoupit na Beryko.cz.

Jak se vám líbí Xiaomi Mi 5X?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)