Smartphone Nokia 6 prošel brutálním testem odolnosti. Jak dopadl?

Nokia telefony

Smartphone Nokia 6 se již pár týdnů prodává v Číně a právě zde získal známý youtuber JerryRigEverything jeden kus, aby ho mohl podrobit svým brutálním testům. Jak dopadl?

Smartphone Nokia 6 jde ve šlépějích nezničitelného modelu 3310

I když společnost hmd global slibovala, že se budou hodně soustředit na konstrukci a kvalitu Nokia telefonů. Neměli jsme prozatím žádný důkaz, jak to doopravdy je. Dnes ho ale ukázal JerryRigEverything. Nokia 6 patří k telefonům, které v testu dopadly nejlépe, a po konstrukční stránce se bez problémů může srovnávat s vlajkovými modely jiných značek.

Telefon Nokia 6 je kovový, což výrazně přispělo k výsledku. Začneme ale na přední straně, kde displej chrání Gorilla Glass. Ochrana proti škrábancům je totožná jako u jiných telefonů s touto technologií. Jediné mínus by se našlo u reproduktoru pro hovory, ten je totiž chráněn pouze látkou.

Nokia 6 Durability Test – Scratch, Burn, And BEND tested

Nokia 6 Durability Test - Scratch, Burn, And BEND tested

V dalších částech už ale Nokia 6 září, kromě malého místa pro anténu, je kompletně z kovu, a to včetně tlačítek. Při testu ohnutí se telefon téměř ani nehnul. A jak sám youtuber prohlásil, otestoval již více než 60 telefonů a Nokia 6 patří k tomu nejlepšímu, co měl v ruce.

Nové telefony Nokia se do Česka dostanou ve 2. čtvrtletí tohoto roku, bude zajímavé sledovat, jestli i levnější modely Nokia 5 a 3 budou mít stejně dobrou kvalitu zpracování.

Čekali jste, že na tom Nokia 6 bude po konstrukční stránce takhle dobře?

Zdroj: youtube.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)