Služba Google Lens se rozšiřuje do všech telefonů

google lens rozsireni google fotky

Služba Google Lens pro rozpoznávání objektů se v minulém roce objevila na Pixel telefonech. Časová exkluzivita ale tímto dnem končí a Google se tuto službu rozhodl rozšířit na všechny Android a iOS telefony.

Služba Google Lens bude součástí Google Fotek i Asistenta

Společnost Google dnes oznámila, že v následujících týdnech se Google Lens rozšíří všem uživatelům aplikace Google Fotky. Jsou tu ale dvě podmínky, jednak uživatel musí mít nainstalovanou poslední verzi aplikace Google Fotky a pak také musí mít telefon přepnutý v angličtině, protože služba Lens je propojena s Asistentem Google.

U několika vlajkových modelů bude tato služba dostupná přímo z Asistenta Google, zatím není přesné jasné, na které vlajkové modely to bude, nicméně je to rozhodně plus, protože jak jsme si sami mohli Google Lens vyzkoušet, tak v Asistentu je mnohem rychlejší, a to i třeba kvůli tomu, že není potřeba objekt pro rozpoznání vyfotografovat. Jak dobře na tom zatím je Google Lens s rozpoznáváním objektů, si rovněž můžete přečíst v našem článku. Rozhodně má našlápnuto k tomu, aby se stala velmi oblíbenou službou.

Google Assistant
Google Assistant
Google Photos
Google Photos

Vyzkoušíte si Google Lens, nebo vás tato služba neláká?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)