TOPlist

Sharp Aquos S3: Odolný a kompaktní Android One telefon představen

sharp aquos s3

Společnost Sharp odhalila model Aquos S3, který se zařazuje do programu Android One po bok telefonů jako Xiaomi Mi A1 nebo Moto X4. To mimo jiné znamená čistou verzi Androidu a také lepší softwarovou podporu.

Sharp Aquos S3 přichází rovnou z krabice s Androidem 8 Oreo

Jde o poměrně kompaktní zařízení, které nabízí 5″ velký IGZO displej s FullHD rozlišením. O výkon se stará starší Snapdragon 430, takže výkonu se nedá očekávat mnoho. S tím ale počítá Android Go a aplikace, které jsou uzpůsobeny tak, aby perfektně fungovaly na těchto telefonech. K dispozici je také 3 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti, které jdou rozšířit pomocí microSD karet.

【Y!mobile】Android One S3 商品紹介ムービー

【Y!mobile】Android One S3 商品紹介ムービー

Na zadní straně se nachází 13 MPx fotoaparát, přední selfie kamera má 5 MPx. Bohužel chybí čtečka otisků prstů. Baterie pak má kapacitu 2 700 mAh. Telefon prošel i testováním odolnosti proti pádu a splňuje certifikaci IP65, takže by měl odolat stříkající vodě a také prachu. Cenově na tom bohužel není nejlépe, prozatím se prodává v Japonsku, a to za cenu v přepočtu zhruba 6 tisíc Kč. Dostupnost v jiných státech prozatím nebyla zveřejněna.

Líbil by se vám tento Sharp telefon i v Evropě?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)