Vyšetřování odhalilo příčinu požárů Samsungů Galaxy Note 7

note7-plameny-ico

Patrně nemusíme připomínat, co se dělo v minulém roce kolem Samsungů Galaxy Note 7. Sérii samovolných vznícení se v médiích dostalo takové popularity, že asi není nikdo, kdo by o těchto problémech nevěděl. Nadějný model, který měl velkou šanci na komerční úspěch, byl nakonec stažen z trhu a jeho výroba byla zastavena. Galaxy Note 7 se tak stal pomníčkem zatím největšího komerčního neúspěchu jihokorejského giganta.

Výrobce následně zahájil důkladné šetření s cílem zjistit příčinu požárů Samsungů Galaxy Note 7. Jihokorejská společnost již počátkem ledna uvedla, že velmi brzy zveřejní kompletní zprávu se zjištěnými výsledky. Podle agentury Reuters dospělo vyšetřování k závěru, že hlavní příčinou samovolných vznícení byla baterie.

Kde byla příčina požárů Samsungů Galaxy Note 7?

Podle zdroje, který má k výsledkům testů přístup, ale z pochopitelných důvodů si nepřeje být jmenován, se Samsungu podařilo problém v průběhu šetření replikovat. Lze tedy předpokládat, že i během testování za určitých podmínek došlo k samovolnému vznícení telefonu. Příčina přitom nebyla nalezena v designu hardwaru, ani v softwarové stránce. Obviněným je tedy nakonec baterie, kterou pro Samsung vyráběla třetí strana.

Vyšetřování odhalilo příčinu požárů Samsungů Galaxy Note 7 Vyšetřování odhalilo příčinu požárů Samsungů Galaxy Note 7

Samsung se chystá vydat kompletní zprávu o vyšetřování požárů Samsungů Galaxy Note 7 23. ledna, přesně den před tím, než uvolní podrobné hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí uplynulého roku. V této zprávě má být kromě jiného obsaženo také prohlášení šéfa mobilní divize Dong-jin Koh o přijatých opatřeních, která mají do budoucna předejít podobným problémům. Také investoři a analytici podotýkají, že pro Samsung je rozhodující poskytnout přesvědčivé a podrobné vysvětlení o tom, kde byl problém a jak mu bude předcházet, chce-li znovu získat důvěru spotřebitelů.

Pro Samsung je velmi důležité uzavřít jednou provždy celou kapitolu, aby mohl pokračovat s čistým štítem. Ten bude potřebovat pro představení letošní vlajkové lodi Galaxy S8, která by měla přinést to nejlepší, co má jihokorejský výrobce k dispozici.

Co si myslíte o příčině požárů Samsungů Galaxy Note 7?

Zdroje: sammobile.com, reuters.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)