Samsung Galaxy A (2017) nabídne smartphony se zajímavými vlastnostmi

samsung-galaxy-a-2017

Korejský velkovýrobce před pár dny oznámil revizi již zaběhnuté smartphonové řady Samsung Galaxy A (2017).  Podle Samsungu se letošní řada A vyznačuje elegantním designem, vylepšeným fotoaparátem a dalšími funkcemi, které mají usnadňovat každodenní život. Pojďme se podívat, co nám řeknou první dostupné informace.

Samsung Galaxy A (2017): Dva modely pro náš trh

Na Evropském kontinentu budeme mít k dispozici dva modely, patřící do řady Galaxy A (2017). Prvním bude 5,2″ Samsung Galaxy A5 a druhým 4,7″ Samsung Galaxy A3.

samsung galaxy a (2017)

„Ve společnosti Samsung se neustále snažíme poskytovat našim zákazníkům nejpokročilejší výrobky na trhu,“ uvedl prezident divize Mobile Communications ve společnosti Samsung Electronics, D.J. Koh. „Důkazem toho jsou i nejnovější telefony řady Galaxy A. U těch jsme se zaměřili na nezaměnitelný design spolu s funkcemi, které si zákazníci u telefonů Galaxy oblíbili, abychom jim nabídli modely s ještě větším výkonem a bez kompromisů.“

Řada Galaxy A (2017) disponuje kovovým rámečkem a 3D skleněným zadním krytem, takže design by mohl být opravdu (alespoň při pohledu zezadu) neotřelý. Krom designu jsme se ale dočkali také vylepšeních ve funkční oblasti. Například byl vylepšen fotoaparát nebo domovské hardwarové tlačítko, díky čemuž by měly být smartphony kompaktnější a snáze uchopitelné.

samsung galaxy a (2017)

Vylepšený fotoaparát? Rovnou oba

Pokud jde o fotoaparát, odehrávaly se změny zejména okolo ostření, které by nyní mělo podle výrobce být super přesné. Slibuje tak živé a jasné fotografie, a to dokonce i při špatných světelných podmínkách.

Pořizování selfies by také mělo být jednodušší. Bude stačit se jen dotknout displeje (kdekoli) a snímek ve vysokém rozlišení už bude na cestě. Tomu má napomáhat „plovoucí závěrka“ (význam a funkci plovoucí závěrky zjišťujeme) a využití displeje jako blesku, který tak umožní vytvořit jasnější snímky. Ale to stále není nic úplně nového.

Je ale v řadě Galaxy A (2017) opravdu něco nového?

Ano i ne. Asi by bylo hloupé, očekávat v mid-endové řadě nové technologické prvky. Takže se zde nedočkáme ničeho opravdu zcela nového. Když ale víme, že má tato řada hned několik „poprvé“, vlastně jsme spokojeni.

Poprvé totiž řada Galaxy A (2017) získává odolnost proti vodě a prachu, dle normy IP68. Novinkám nebude vadit déšť, pot, prach ani písek, takže je s sebou budete moci vzít prakticky kamkoli.

Poprvé se také do levnější řady dostává funkce Always on Display. Díky ní může uživatel kontrolovat klíčová oznámení, aniž by bylo třeba smartphone probouzet, což samozřejmě může ušetřit drahocená procenta baterie.

A když už jsme začali o baterii, ta byla oproti loňské řadě Galaxy A (2016) také vylepšena. Nyní nabízí větší kapacitu a lepší výdrž. Samozřejmě pak nechybí podpora rychlého nabíjení. I s baterií pak souvisí jedno „poprvé“, konkrétně jde o nabíjecí konektor. Tím je totiž poprvé oboustranný USB-C.

Kdy, kde, jak a co?

Jak jsme již zmínili, do Evropy se podívají dva modely, tedy A5 a A3. Na trh by se dle slov Samsungu měly dostat počátkem února. A barvy? Řada Galaxy A (2017) bude připravena v odstínech Black Sky (šedo-černá), Gold Sand (zlatá), Blue Mist (světle modrá) a Peach Cloud (růžová).

Zajímají vás jednotlivé paramtery každého z nich? V tuto chvíli ještě neznáme veškeré parametry přesně, jako například označení použitých chipsetů, ale i přesto jsme posbírali jednotlivé informace a připravily pro ně místo v našem katalogu.

[aps_product_sz id=“423485″]

[aps_product_sz id=“423495″]

Zdroje: TZ, samsungmobilepress.com, androidauthority.com

 

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)