TOPlist

Samsung má novou technologii, která razantně zkrátí čas nabíjení telefonů

cas nabijeni baterie samsung telefony

Společnost Samsung vyvinula novou technologii, která se zaměřuje na baterie. Díky této novince by se měl až pětkrát zkrátit čas nabíjení. A to díky výměně lithium-iontových baterií za baterie na bázi grafenu.

Čas nabíjení by se s novými bateriemi měl razantně snížit

O různých vylepšení baterií a revolučních řešení můžeme několikrát ročně slyšet. Takové nápady ale většinou skončí na patentovém úřadu a nedočkají se rozšíření, například i kvůli nedostatku financí. Jde totiž většinou technologie od malých společností.

I u této novinky jsme se zatím dočkali zapsaní v patentovém úřadu. Je tu ale rozdíl v tom, že za technologií stojí gigant v podobě Samsungu. Tato technologie by měla být schopná zkrátit čas nabíjení telefonů na 12 minut. Samsung také hovoří o tom, že by se v budoucnu dala využít u elektrických automobilů.

Nejde ale jen o rychlost nabíjení, zvýšit by se měla i samotná kapacita baterií. A to až o 45 procent. Rozhodně jde o zajímavá čísla. Samsung po fiasku s Galaxy Note 7 už několikrát vylepšil baterie ve svých telefonech a jak jde vidět, i výzkum nezaostává. Nicméně stále musíme počítat s tím, že v následujících letech se grafenové baterie jen tak vyrábět nebudou. Každopádně budoucnost baterií vypadá zajímavě.

[aps_product_sz id=“448783″]

Jste spokojení s časem nabíjení u telefonů?

Zdroj: zdnet.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)