Samsung Assistant přijde jako první na Galaxy S8

Samsung Assistant

Dlouho se spekulovalo o tom, že Samsung chystá vlastního inteligentního asistenta s podporou technologií od Viv Labs. Nyní jeho existenci potvrdil výkonný viceprezident Samsungu. Prvním telefonem, který obdrží Samsung Assistant, bude budoucí vlajková loď Galaxy S8.

Samsung Assistant: Co bude umět?

To je velmi dobrá otázka, bohužel si na ni budeme muset ještě nějaký čas počkat. Jediné potvrzené informace jsou v podstatě to, že Samsung chystá asistenta, a ta druhá je, že bude nabízet bezproblémovou integraci aplikací třetích stran. Taky to vypadá na to, že asistentovi se bude říkat agent.

“Vývojáři už můžou pracovat a nahrávat služby k našemu agentovi. A i když na tom nebudeme zrovna nic dělat, pořád se bude učit. Čím více služeb se do agenta dostane, tím se stane agent chytřejší,” řekl Rhee Injong, výkonný viceprezident Samsungu.

Technologie Viv Labs je velmi podobná tomu, co známe u Googlu, Applu nebo Microsoftu. A ještě aby ne, když společnost založili bývalí tvůrci Siri. Nicméně chytrý asistent od Viv se liší v tom, že by měl umět vytvářet své vlastní programy pro manipulaci s novými úkoly, což může vyústit v jejich lepší řešení.

Integrace Viv asistenta se plánuje nejen do telefonů, ale i do chytrých hodinek anebo domácích spotřebičů. Cílem bude vytvořit jednotnou platformu pro ovládání chytré domácnosti od Samsungu. Prvním telefonem, který má asistenta obdržet, má být Galaxy S8.

Myslíte si, že Samsung Assistant od Viv Labs obstojí proti silné konkurenci?

Zdroj: androidcentral.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)