Rescue Party na Androidu Oreo zabrání neustálému restartování

rescue-party-android-oreo-restartovani

Na Androidu 8.0 se objevila jedna utilita, která zabrání cyklickému restartování zařízení, tvz. bootloopu. Nazývá se Rescue Party a na systému Android Oreo ji můžeme zařadit mezi novinky. Díky ní se z vašeho telefonu nestane „cihla“.

Proti cyklickému restartování pomůže funkce Rescue Party

Možná se vám už někdy na nějakém starším zařízení stalo, že se telefon začal opakovaně restartovat. Může se to stát při nahrávání alternativní ROM nebo po aktualizaci systému. Nicméně může k tomu občas dojít. Zde například můžete nalézt návod, pokud se telefon opakoaně restartuje.

Android 8.0 však přináší pomocnou ruku. Nový systém totiž přináší pojistku nazvanou Rescue Party. Tahle utilita vám však nepomůže vždy. Aktivuje se vždy při určitých okolnostech. Ta nastane, když se přístroj sám restartuje 5x během 5 minut, nebo pokud systémová aplikace selže 5x během 30 sekund.

rescue-party-android-oreo-restartovani-zarizeni

Jestliže k těmto okolnostem dojde, telefon se díky této funkci dostane do tzv. recovery módu, ve kterém uživatel může telefon uvést do továrního nastavení. Jde o zajímavou funkci, která v budoucnu mnoha telefonům může zachránit „život“.

Hodila by se vám někdy tato funkce u starších přístrojů?

Zdroj: xda-developers.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)